Predjelo: Gospon Klještić" (Rižoto od kvarnerskih škampa)
1,5 kg kvarnerskih škampi
400 g celera
400 g mrkve
2 luka
1 dcl brandyja
4 dcl bijelog vina
4 l vode
Sol
Papar
400 g riže
Maslinovo ulje
Parmezan
Očistiti 1,5 kg kvarnerskih škampi. Odvojiti glave te izvaditi meso iz repova.
Napraviti temeljac. 400 g celera, 400 g mrkve i dvije kapule zažutiti na maslinovom ulju. Dodati češnjak te ubaciti glave i ljuske škampa u lonac sa povrćem. Prodinstati 7 do 10 min. Zaliti sa 1 dcl brendy te pustiti da ispari na jakoj vatri. Dodati 4 dcl bijelog vina i pustiti da ispari nakon čega uliti 4 litre vode i pustiti na laganoj vatri da kuha oko 30 do 40 min. Začiniti sa soli i paprom po želji.
400 g riže iztostirati u dubljoj tavi sa malo masnoće (maslinovo ulje ili maslac) nakon čega podlijevamo temeljcem dok riža ne bude skoro gotova. Zadnjih 10 min dodati očišćene repove škampi. Kad je gotovo staviti 2 do 3 žlice parmezana i 1 dcl maslinova ulja sitno sjeckani peršin i dobro promiješati te dodati soli ukoliko treba.
Glavno jelo: Crnilo koje to nije" (Pirjane domaće lignje na kapuli i vinu sa krumpirom)
1 kg liganja
1 luk
2 češnja češnjaka
3 dcl bijelog vina
0.5 kg krumpira
Peršin
Sol
Papar
1 kg očišćenih liganja (sa kožom), staviti u dublju tavu na crveni luk koji smo prethodno dinstali na maslinovom ulju. Dodati 2 češna češnjaka. Zaliti sa 2 do 3 dcl bijelog vina i pirjati na laganoj vatri u poklopljenoj posudi dok lignja na pola ne omekša. Zatim dodati oko 0,5 kg krumpira, oguljenog i narezanog na kockice. Pirjati dok krumpir ne bude gotov. Pred sami kraj posipati usitnjenim peršinom. Tijekom kuhanja začiniti solju i paprom po želji.
Desert: Bura" (Kolač s jagodama i mascarponeom)
Keksi (Petit Beuer)
70 g šećera u prahu
3 dcl vrhnja za šlag
0,5 kg mascarponea
Jagode
Bijela čokolada
Krema: 70 g šećera u prahu pomiješati sa 3 dcl vrhnja za šlag i 0,5 kg mascarponea. Miksati dok ne dođe jednolična krema.
Narezati jagode na ploške.
Kekse namakati u mlijeku i slagati u kalup, namazati kremom, poslagati jagode, namazati kremom, pa poslagati kekse. Navedeno ponoviti 3 do 4 puta. Premazati ostatkom kreme, po vrhu naribati bijelu čokoladu i staviti u hladnjak da se stisne.