Večera za 5 na selu

Robert je bio sjajan domaćin i kuhar: Imamo njegove recepte za seljačku juhu i zapečenu svinjetinu!

Robert je bio treći ovotjedni kandidat 'Večere za 5 na selu'

RTL.hr
30.06.2022 12:00

PREDJELO: Lička klasika" – Domaći suhomesnati naresci

300 g pršuta

300 g slanine

300 g škripavca

5 tvrdo kuhanih jaja

300 g krumpira

Pršut i slaninu narezati na tanko, a škripavac na trokute. Servirati na oval, u sredinu staviti jaja i poslužiti s domaćim kruhom. Uz to servirati kuhani krumpir u komadu.

GLAVNO JELO: Meso prelazi u vegetarijance" – Seljačka juha i svinjetina zapečena u povrću

Za juhu:

2 l vode

4 mrkve

200 g tjestenine

Sviježi peršin

Sol

Papar

Staviti vodu da zakuha, a potom dodati mrkvu i tjesteninu. Začiniti po želji sa soli i paprom, te pred kraj dodati sviježi peršin. Kuhati oko 30 minuta.

Za svinjetinu s povrćem:

Svinjska lopatica bez kosti

200 g rajčice

200 g mrkve

200 g crvenog luka

200 g krumpira

Sol

Papar

Ulje

Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi. Povrće narezati na veće komade i staviti u posudu za pečenje. Meso začiniti i složiti na povrće. Sve zaliti uljem. Peči u pećnici oko 2 i pol sata.

DESERT: Kad voće poludi" – Voćna salata sa šlagom

300 g jabuka

300 g krušaka

300 g jagoda

300 g banana

Šlag

Kupinovo vino

Voće narezati na kockice, staviti u zdjelu i izmiješati. Servirati u čaše i na vrh staviti šlag. Poslužiti uz kupinovo vino.