PREDJELO: Lička klasika" – Domaći suhomesnati naresci
300 g pršuta
300 g slanine
300 g škripavca
5 tvrdo kuhanih jaja
300 g krumpira
Pršut i slaninu narezati na tanko, a škripavac na trokute. Servirati na oval, u sredinu staviti jaja i poslužiti s domaćim kruhom. Uz to servirati kuhani krumpir u komadu.
GLAVNO JELO: Meso prelazi u vegetarijance" – Seljačka juha i svinjetina zapečena u povrću
Za juhu:
2 l vode
4 mrkve
200 g tjestenine
Sviježi peršin
Sol
Papar
Staviti vodu da zakuha, a potom dodati mrkvu i tjesteninu. Začiniti po želji sa soli i paprom, te pred kraj dodati sviježi peršin. Kuhati oko 30 minuta.
Za svinjetinu s povrćem:
Svinjska lopatica bez kosti
200 g rajčice
200 g mrkve
200 g crvenog luka
200 g krumpira
Sol
Papar
Ulje
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi. Povrće narezati na veće komade i staviti u posudu za pečenje. Meso začiniti i složiti na povrće. Sve zaliti uljem. Peči u pećnici oko 2 i pol sata.
DESERT: Kad voće poludi" – Voćna salata sa šlagom
300 g jabuka
300 g krušaka
300 g jagoda
300 g banana
Šlag
Kupinovo vino
Voće narezati na kockice, staviti u zdjelu i izmiješati. Servirati u čaše i na vrh staviti šlag. Poslužiti uz kupinovo vino.