Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
slijedi svoje snove

Robert o slikarstvu: 'Roditelji misle da od slikarstva nema kruha, sve dok ne čuju da sam nešto prodao!'

Robert Prpić slijedi svoje snove otkako je otkrio da ima veliki talent na slikanje. U nježnim godinama otkrio je i ljubav prema kuhanju pa se odlučio sudjelovati u 'Večeri za 5 na selu'

RTL.hr/ 8.12.2022. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slikar Robert Prpić u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se nakon što je sakupio veliko kulinarsko iskustvo. Njegova ljubav prema kuhanju počela je, kaže, dok je bio još dječak. Imao je svega desetak godina kada su mu dosadila jela iz majčine kuhinje pa je počeo eksperimentirati u kuhinji te je dosad svašta naučio. Po pobjedu je odlučio ići pripremajući jela koja nisu često na meniju.

Robert je završio turističko-ugostiteljsku školu, no ne radi u struci, već se bavi slikarstvom. Posljednjih godinu dana živi u Puli, gdje je upoznao djevojku Ivu. Goste je, pak, dočekao u naselju Skakavac, gdje njegovi roditelji imaju veliko imanje.

Robert je gostima odlučio ponuditi Orgazmični lonac za predjelo, Od glave do repa za glavno jelo, a kao desert ponudio im je jelo Jabuka na dan, doktora van. Kuhanje je započeo pripravom glavnog jela, u kojem će se naći juneći rep u saftu s njokima. Tijekom pripreme jela, ispričao je kako je zavolio slikanje. "Počeo sam slikati sa 16, 17 godina, prije toga se nisam uopće interesirao za to. Shvatio sam da trebam naći nešto u životu što će mi biti nešto više od samog načina preživljavanja i onda sam odlučio da ću to početi raditi", ispričao je Robert.

"Jednostavno sam probao i svidjelo mi se", dodao je slikar. "Sjećam se kad sam prvu sliku naslikao… Došao sam doma i samo mi je palo napamet da bih mogao nešto probati naslikati. Naslikao sam tu jednu sliku i kad sam završio, shvatio sam da su mi se mnoga vrata što se tiče slikarstva otvorila u glavi. Mnogim pitanjima mogu dati odgovor kroz eksperimentiranje", zaključio je Robert. Njegovi roditelji nisu najbolje prihvatili slikanje te su mu rekli da slikati može kad god! Prpić je promišljao upravo suprotno. "Misle da od slikarstva nema kruha, sve dok ne čuju da sam nešto prodao! Onda se predomisle", kroz smijeh je ispričao mladi slikar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Večeru za 5 na selu' ne propustite svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
hoće li zadiviti protukandidate?

Svestrana dama! Katija otkrila: 'Jednom tjedno imam emisiju, imam svoj salon, bavimo se maslinarstvom...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba