Predjelo
Krem juha od tikve i batata
Sastojci
- 1 puter tikva
- 1 batat
- 1 jedna glavica luka
- 1 mrkva
- maslinovo ulje
- sol i papar
- žličica vrhnja
- bučine sjemenke
Priprema
Tikvu i batat očistiti i narezati na kockice. Luk dinstati na malo maslinovog ulja, dodati narezanu tikvu i batat, pa sve skupa dinstati 10-tak munuta. Doliti vodu taman da pokrije povrće. Začini sa soli, paprom i curryem po želji. Kuhati dok povrće ne omekša 15 - 20 minuta, pa izmiksati štapnim mikserom. Poslužiti zajedno sa vrhnjem i bučinim sjemenkama.
Glavno jelo
Pečena zečetina sa povrćem
Sastojci
- 1,5 kg zečetine
- 1 dcl ulja
- 1 kg krumpira
- 3 komada mrkve
- 1 celer
- 1 tikvica
- 1 srednja jabuka
- 3 glavice crvenog luka
- 1 češanj bijelog luka
- 1 žlica vegete
- sol i papar po želji
Priprema
Prethodno marinirane komade zeca posložiti u protvan. Krumpir, mrkvu, celer, tikvicu i luk narezati na kockice, te istim pokriti
meso u protvanu. Na sami vrh dodati izrezanu jabuku na srednje ploškice zbog izraženijeg okusa. Sve zaliti sa 1 dcl ulja, te cijeli protvan pokriti folijom i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva i peći
jedan sat.
Desert
Torta od čokolade i jaja
Sastojci
- 10 jaja
- 4 vrste čokolade po želji
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Rastopite čokoladu na pari dok se potpuno ne otopi. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, te mikserom istucite snijeg od bjelanjaka. Žumanjke postupno ubacujte u rastopljenu čokoladu, te sve dobro izmiješajte. U smjesu od čokolade i žumanjaka pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Ulijte smjesu u namašćeni kalup za torte i stavite peći u pećnicu 30 minuta. Poslužite nakon hlađenja.