Večera za 5 na selu

S puškom u ruci Matija se zaputio u šumu: 'Deda, di si? Je l' te napao vuk?'

Matija se pomalo počeo brinuti jer je djed otišao u šumu i ondje se zadržao čak dva sata

RTL.hr
17.11.2022 20:30

Iz mjesta Polane kraj Delnica dolazi supruga i otac dvoje djece Matija Žagar koji je zaposlen kao tehničar za telekomunikacije. Za sebe kaže da je iskrena i emotivna osoba, ali ponajprije se smatra obiteljskim čovjekom jer nakon posla žuri kući kako bi provodio vrijeme sa ženom i djecom. U slobodno vrijeme radi oko kuće koju neprestano nadograđuje, snowboarda koliko mu zdravlje dopušta jer je doživio prometnu nesreću na motociklu te kuha. Već duže vrijeme se planirao prijaviti u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' na što se nedavno i odvažio. Sudjelovanje u popularnom showu ga je najviše zainteresiralo zbog druženja i predstavljanja specijaliteta rodnog mu kraja, stoga ne čudi da preferira kontinentalnu kuhinju. Kao favorit je istaknuo teletinu pod pekom, dok najčešće kuha gulaš.

Ipak, kakobi okusi bili na najvišim razinama, potrebna je domaća hrana koju Matija uzgaja u polanskom vrtu.

Problem je, kako Ivica kaže, jer na području Gorskog kotara hladnoća i mrazovi traju sve do polovice svibnja, a onda je vegetativni period vrlo kratak da mnogo povrća ne može uspjeti. "Povrće broj jedan koje ovdje uspijeva je goranski krumpir", istaknuo je Ivica .

Matija je spreman za kuhanje, ali još čeka djeda koji se zaputio u šumu brati vrganje, "a već ga dugo nema".

Dok je djed lutao s košarom po šumi, Matija je ponio sa sobom pušku i vikao po šumi: "Deda, di si? Je l' te napao vuk?" na što se začuo djedov uzvik.

Na djedovo: "Evo me", Matija je kazao kako se uplašio pa je uzeo pušku jer je mislio da ga je nešto napalo jer ga nema već dva sata.

Kada se domaćin probio do djeda u šumi, već mu je s nekoliko metara počeo govoriti kako je riječ o prvoklasnim vrganjima. "Gledao sam one koji su dobri. Za tebe i društvo. Sretno i pobijedi", poručio je djed unuku na što mu je on uzvratio: "Svaka čast".