Večera za 5 na selu

'S TIM IDEM I U NEBO': Marijo ispričao dirljivu priču o svojoj prvoj harmonici

Marijo Lončar u djetinjstvu je živio u Njemačkoj, a po povratku se zaljubio u glazbu pa mu je voljeni ujak kupio harmoniku

RTL.hr
06.12.2022 20:30

Glazbenik Marijo Lončar , poznatiji pod nadimkom Kralj Fizika , ugostio je kandidate 'Večere za 5 na selu' . Nakon što je prva ovotjedna večera Juri donijela 35 bodova, red je došao i na Marija, koji, uz glazbu, obožava i kuhanje.

U svijetu glazbe Marijo se već dokazao - surađivao je s brojnim velikim imenima domaće estrade. No, nije to njegov jedini talent! Obožava kuhati, a posebno voli tradicionalna, pomalo zaboravljena jela! Ne čudi stoga što su se u njegovom popisu namirnica našle kobasice, vrhnje, čvarci, krumpiri... Navedene namirnice Marijo je koristio u stvaranju svog menija - predjela koje je nazvao Seosko blago , glavnog jela kojem je nadjenuo ime Kraljevski obrok te desertu koje se zove Slatki snovi .

Marijo Lončar

Večeru je Marijo krenuo pripremati od predjela - za koje je poslužio i svoj domaći kruh. Tijekom priprave predjela, Marijo je ispričao kako se počeo baviti glazbom.

"To je dar od Boga jednostavno. Dogodilo se sve spontano. Nakon povratka iz Njemačke, živio sam kod bake na selu, bio sam klinac i jednostavno sam počeo rastezati to. Svi su bili ljuti na mene, nitko nije bio baš dobre volje jer sam nabavio neku staru harmoniku! Ujak mi ju je nabavio ustvari, jednu Jadranku - i tako je sve to počelo, s tim maltretiranjem svih oko mene. To je bilo jače od mene i cijeli život je ostalo, sve do danas. Vjerojatno s time idem i u nebo, s harmonikom i glazbom i pjesmom", ispričao je Marijo.

'Večeru za 5 na selu' ne propustite svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u.