Večera za 5 na selu

Sabina iz 'Večere z 5 na selu' bila je divna domaćica, a otkrila nam je i svoje recepte!

Domaćica je pripremila ukusna jela za goste ovotjedne 'Večere za 5 na selu' u Požegi i okolici!

RTL.hr
31.05.2022 12:00

Predjelo

4 bjelanjka

Pola žlice soli

4 žumanjka

4 žlice kiselog vrhnja

4 žlice brašna

2 žlice ajvara

1 prašak za pecivo

Izraditi snijeg od bjelanjaka ostale sastojke pomiješati i izliti u protvanj staviti u pećnicu na 15 ak minuta na 180 stupnjeva. Toplo treba srolati, ohladiti i onda dodati svježi sir, šunku, slaninu i kobasicu

Tramezzini sendvič

Tramezzini namazati maslacem ( sve komade), staviti suho meso i krem sir, zatim poklopiti drugim tramezini komadom. U drugi red staviti salatu, u slijedeći ponovno meso i nastaviti radnju dok se ne slože svi komadi.

Rolani tramezzini

Ponovno sve komade namazati maslacem, staviti kobasicu ili kulen,papriku i sir u listićima te zarolati folijom i staviti u hladnjak.

Glavno jelo

Sarma

50 dag mljevenog svinjskog mesa

50 dag mljevenog divljeg svinjskog mesa

Žličica soli

1 jaje

Šalica riže

Papar

Glavica crvenog luka

3 režnja češnjaka

Žlica crvene slatke paprike

20-25 listova kiselog kupusa

Smjesu dobro izmješati, nakon toga smotati sarme. Poredati ih u veliki lonac,zaliti vodom i sve kuhati između 2 – 3 sata

Prilog rimski njok

1,2 l mlijeka

23 dag grisa

Sol

Papar

6 žlica sira polutvrdog

2 žumanjka

Ribanac

Skuhati mlijeko dodati gris, sol i papar. Prokuhati ,skinuti s vatre te dodati sir i žumanjke. Vruće preliti u tepsiju namazanus uljem. Ostaviti da se ohladi , nakon hlađenja staviti u kalupe preko toga staviti još jednom sir ( ribanac ) i staviti u pećnicu na 200 stupnjeva 10 ak minuta

Desert

6 jaja

6 žlica brašna

6 žlica šećera

2 žlice tople vode

1 prašak za pecivo

Sok od višanja

Višnje

Rum

Ispeći biskvit na 180 stupnjeva 15ak minuta i hladnog narezati na trake ili smrviti te natopiti sokom od višanja s malo ruma

Krema – fila

5 žumanjaka

3 žlice gustina

1 l mlijeka

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

Skuhati i ohladiti da bude mlako. Staviti red biskvita s višnjama nakon toga kremu sve dok se ne potroši, servirati u čašama

20 dag šećera

5žlica vode

5 bjelanjaka

Šećer i vodu skuhati i uliti u tvrdi snijeg od bjelanjaka – staviti na vrh deserta