Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST

Sabina iz 'Večere z 5 na selu' bila je divna domaćica, a otkrila nam je i svoje recepte!

Domaćica je pripremila ukusna jela za goste ovotjedne 'Večere za 5 na selu' u Požegi i okolici!

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 31.5.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo

4 bjelanjka

Pola žlice soli

4 žumanjka

4 žlice kiselog vrhnja

4 žlice brašna

2 žlice ajvara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1 prašak za pecivo

Izraditi snijeg od bjelanjaka ostale sastojke pomiješati i izliti u protvanj staviti u pećnicu na 15 ak minuta na 180 stupnjeva. Toplo treba srolati, ohladiti i onda dodati svježi sir, šunku, slaninu i kobasicu

Tramezzini sendvič

Tramezzini namazati maslacem ( sve komade), staviti suho meso i krem sir, zatim poklopiti drugim tramezini komadom. U drugi red staviti salatu, u slijedeći ponovno meso i nastaviti radnju dok se ne slože svi komadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
misterij se nastavlja

Kraljevski 'Masked Singer' uskoro uživo! Severina i Let 3 zavladat će scenom, no Kraljica je samo jedna: 'To je Kolinda Grabar-Kitarović'

Rolani tramezzini

Ponovno sve komade namazati maslacem, staviti kobasicu ili kulen,papriku i sir u listićima te zarolati folijom i staviti u hladnjak.

Glavno jelo

Sarma

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

50 dag mljevenog svinjskog mesa

50 dag mljevenog divljeg svinjskog mesa

Žličica soli

1 jaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šalica riže

Papar

Glavica crvenog luka

3 režnja češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Žlica crvene slatke paprike

20-25 listova kiselog kupusa

Smjesu dobro izmješati, nakon toga smotati sarme. Poredati ih u veliki lonac,zaliti vodom i sve kuhati između 2 – 3 sata

Prilog rimski njok

1,2 l mlijeka

23 dag grisa

Sol

Papar

6 žlica sira polutvrdog

2 žumanjka

Ribanac

Skuhati mlijeko dodati gris, sol i papar. Prokuhati ,skinuti s vatre te dodati sir i žumanjke. Vruće preliti u tepsiju namazanus  uljem. Ostaviti da se ohladi , nakon hlađenja staviti u kalupe preko toga staviti još jednom sir ( ribanac ) i staviti u pećnicu na 200 stupnjeva 10 ak minuta

Desert

6 jaja

6 žlica brašna

6 žlica šećera

2 žlice tople vode

1 prašak za pecivo

Sok od višanja

Višnje

Rum

Ispeći biskvit na 180 stupnjeva 15ak minuta i hladnog narezati na trake ili smrviti te natopiti sokom od višanja s malo ruma

Krema – fila

5 žumanjaka

3 žlice gustina

1 l mlijeka

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

Skuhati i ohladiti da bude mlako. Staviti red biskvita s višnjama nakon toga kremu sve dok se ne potroši, servirati u čašama

20 dag šećera

5žlica vode

5 bjelanjaka

Šećer i vodu skuhati i uliti u tvrdi snijeg od bjelanjaka – staviti na vrh deserta

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hmmm?

Jesu li se oni to zaljubili? Između Dragoljuba i Ljiljane frcaju iskre: 'Stvaraju mi se neki pomiješani osjećaji'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba