Play ponuda
Play ponuda
Rapsodija na zelenom bregu

Sanjina zagorska priča bila je vrlo uspješna, neki su čak tri puta punili tanjur!

U utorak navečer vesela domaćica Sanja ugostila je ekipu u na svom prekrasnom bregu u čistoj prirodi s pogledom na Zabok, gdje je gostima servirala tradicionalne delicije toga kraja.

Image
Press/ 16.7.2019. u 22:14
Play ponuda

Sanja Rafajec iz mjesta Grdenci, u sastavu grada Zaboka, prava je domaćica koja njeguje tradiciju te je u showu 'Večera za 5 na selu' kroz svoj jelovnik odlučila pokazati sve čari tog bregovitog zelenog kraja. Tako je za predjelo svojim protukandidatima pripremila Kraljicu Zagorja, što su, naravno, bili nezaobilazni zagorski štrukli, koje mora probati svatko tko dođe u Zagorje. Ona ih je pripremila pečene i servirala u keramičkoj posudici.  Gostima se jako svidjela prezentacija jela, kao i njegov izgled pa su odmah navalili na štrukle i spekli jezik jer su bile prevruće, no oni jednostavno nisu mogli čekati da se ohlade te su ih svi pohvalili.

Image
Foto:
Image

„Ove štrukle kaj je Sanja servirala su mi se dopale, bile su ukusne, tople i baš starinski štih naš domaći“, izjavila je Ljubica.

Pernato na domaće je bilo glavno jelo za koje je poslužila još jedno zagorsko tradicionalno jelo -  pečenu racu s mlincima.

„Pečena domaća raca, odrasla je u mom dvorištu, gacala po njemu do prije tjedan i pol“, ponosno je izjavila Sanja. Natjecatelji su pohvalili njezinu racu, koju je jela čak i Barbara, iako je izjavila da ne voli racu, ali ova joj je bila ukusna, kao i Kreši.

„Uzeo sam dva, tri puta jer mi je bilo jako fino, a mlinci su bili prva liga“, izjavio je jedini muškarac za stolom.

Image
Foto:
Image

Za desert Sanja je pripremila štrudlu sa šljivama, domaćim bistricama, koja je svima izgledala primamljivo i jedva su je čekali probati.

„Desert je bio jako fin, fino tijesto, šljive ukusne, svaka čast Sanji!“, zaključila je Ljubica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto:
Image

Nakon što su se zasladili, gosti su trebali ocijeniti Sanjinu večeru. Barbara joj je dala ocjenu 9 jer ju je osvojila zagorskim štruklima, Krešo joj je također dao 9 jer je večera bila odlična, no desetku čuva za možda neku bolju večeru. Ana joj je dala ocjenu 8 jer joj je nedostajalo dekoracije i štrukli joj nisu bili dovoljno zapečeni, a Ljubica, koja je pohvalila sva jela, dala joj je ocjenu 4 jer nije bilo cvijeća na stolu. Tako je Sanja zaradila 30 bodova, a je li to dovoljno za pobjedu – tek će se doznati.

U srijedu kuha Krešimir, a hoće li uspjeti šarmirati dame svojim jelima, pogledajte u 21 sat na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

'Izgleda da će biti poprilično zanimljiva večera': Njegovateljica Maja otvara podravski tjedan!

Play ponuda

Više s weba