Predjelo: Šarene košarice

Sastojci
- tortilja
- 500 g oštrog brašna
- 200g pšeničnog brašna
- Voda
- Soli po želji
Priprema
Pomiješati brašna, mali dio smjese odvojiti za poslije, uliti vode toliko da smjesa bude malo gušća od smjese za palačinke, pustiti da odstoji barem 1h, nakon što odstoji dodati ostatak smijese te mijesiti i dodavati pšeničnog brašna dok se smijesa ne prestane lijepiti za prste, dobro umijesiti, odvojiti na loptice veličine oraha i još malo umijesiti te razvaljati na veličinu tavice, peći sa svake strane minutu/ dvije dok ne dobije smeđe flekice.
Sastojci za punjenje
- 3 veće paprike ( po mogućnosti šarene, crvena, zelena, žuta..)
- 3 veća luka
- Konzerva kukuruza s graškom
- Šalša
- Pileća prsa
- Začini po želji
- Sir
- Vrhnje
Priprema
Piletinu narezati i speći na naglo,maknuti s vatre, na njezinu masnoću prodinstati luk i papriku po želji jaće /slabije ( ja malo slabije pošto se još zapeku u pećnici), dodati kukuruz, grašak, šalšu, promiješati, pustiti da zakuha.
Tortilje poslagati u kalupe po želji, napuniti sa smjesom, na njih staviti malo vrhnja i naribanog sira te zapeći u pećnici dok sir ne porumeni tj dok ne dobije boju, izvaditi iz pećnice pustiti da malo odstoji kako se košarice ne bi raspale.
Glavno jelo: Gnijezdo na tanjuru

Sastojci za mlince
- 2 šake svježeg špinata
- 500g glatkog brašna
- 1 jaje
- Mlaka voda
- Sol
Priprema
Prokuhati špinat, pustiti da se malo ohladi, izblendati ga na sitno s vodom u kojoj se kuhao, u brašno dodati jaje i po malo vode sa špinatom, sol,kasnije dodavati brašna po potrebi, umijesiti dobro tijesto da se ne lijepi za prste, odvojiti na loptice te razvaljati na veličinu tavice, peći na svakoj strani minutu/dvije dok ne dobije smeđe flekice.
Pustiti da se malo posuše, zakuhati vodu tek toliko ih pofuriti i poslužti sa točom od mesa.
Sastojci za punjenog piceka:
- Cijelo pile
- 4 kajzerice
- Špek
- Grašak
- Mrkva
- Šalica mlijeka
Priprema
Odkostiti pile, nasoliti i malo ga istući batom, pustiti da malo odstoji, za to vrijeđe napraviti smjesu za punjenje, kajzerice nasjeckati na kockice, staviti da se namaču u toplom mlijeku, dinstati luk, špek, mrkvu i grašak, staviti u namočene kajzerice, kada se malo ohladi dodati jaje da poveže smjesu, sve dobro promiješati i napuniti pile, zamotati u roladu, vezati špagicom i staviti u pećnicu na 180 1h, ovisno o pećnici i više, kada je pile pečeno, pustiti malo da odstoji da se prilikom rezanja rolada ne bi raspala.
Desert: Blago bobica

Sastojci za biskvit
- 4 žlice oštrog brašna
- 4 žlice šećera
- 4 žlice mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema
Odvojiti bijelanjke od žumanjaka, od bijelanjaka napraviti snijeg, staviti sa strane, u žumanjke dodati sve sastojke, dobro izmiksati, na kraju dodati bijelanjke lagano promiješati, izliti u podmazani kalup ili kalup obložen papirom za pečenje i staviti u pećnicu na 180 20 min ili dok se biskvit ne odvoji od ruba, izbvaditi iz pećnice i staviti da se hladi.
Sastojci za kremu
- 500 g mascarponea
- 500 ml vrhnja za šlag
- 6 listića želatine
- 4 žumanjka
- 200 g bijele čokolade
- 1 kg malina
- 2 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema
Mikserom obraditi mascarpone, dodati vrhnje za šlag, ne umutiti pregusto, pustiti malo da odstoji dok na pari ukuhamo žumanjke, u njih dodajemo šećer, listiće želatine, bijelu čokoladu, kuhati dok se ne sjedini, dodati vruće u smjesu od vrhnja i maskarponea, dobro promiješati mikserom te na kraju dodati svježe maline, promiješati nježno da se maline ne raspadnu, uliti na ohlađeni biskvit,staviti na hlađenje minimalno 1h.