Play ponuda
Play ponuda
večera za 5 na selu

Senka nije briljirala bodovima, a Tihana se rasplakala: 'Jednostavno sam se slomila'

Kuharica Senka večeru je spravila od uobičajenih namirnica, a za spravljeno je u konačnici dobila 34 boda

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 30.3.2023. u 21:25
Play ponuda

Pretposljednjeg dana ovotjedne 'Večere za 5 na selu' ekipu je ugostila kuharica Senka. Svoju večeru spravila je od uobičajenih namirnica - koristila je svinjetinu, jaja, sir, pasiranu rajčicu, grašak, šampinjone, jabuke, a za svoju večeru dobila je u konačnici 34 boda.

Pripravu svoje večere Senka je započela desertom - 'Jabukom u jagodi'. "Ovo je već zagonetka", komentirala je Tihana. Senka je, pak, objasnila da se radi o jabukama i pudingu od jagoda - na biskvitu. "Možda red biskvita, pa malo jagode, jabuke…", pretpostavio je Luka o desertu. Nakon što je završila s desertom, uslijedio je rad na glavnom jelu - 'Tko se tamo skrio?'. "Tko se tamo skrio, magarac je bio. Što bi to moglo biti", zapitala se Nevenka. Skrila se u glavnom jelu svinjetina koju je Senka pohala. Nakon toga, posljednje čega se Senka prihvatila bila je 'Lepeza'. Priredila je pečena jaja - vrstu kajgane koja se preklapa i začinjava sirom. "Ne sumnjam da će hrana biti dobra", ustvrdila je Ana uoči polaska na večeru. "Ovo bi mogla biti jako fina večera", složila se i Tihana. Ekipa se potom zaputila u kombi, a Senka se prihvatila dekoracije stola.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Sigurna sam da je Senka sve stigla napraviti, jedva čekam stići kod nje", rekla je Ana u kombiju. Finoj večeri ponadali su se svi natjecatelji, a Senka je dotad dala sve od sebe da dekorira stol. Ekipu je dočekala aperitivom i pjesmom. "Senki je baš bilo drago što nas je ugostila, vidilo se", rekao je Luka. Domaćica je gostima ponudila žestice, a potom je na stol stigla 'Lepeza'.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Meni je predjelo izgledalo prazno, falio mi je neki detaljčić", otkrila je Ana o predjelu. Pohvale su, pak, uputili Luka i Nevenka. "Sutra ću raditi to za ručak ženi i djeci", najavio je Luka. Tijekom večere je ekipi pričala o svojim glazbenim izletima, tijekom kojih je pjevala s Miroslavom Škorom i Tihomirom Kožinom.

Glavno jelo iduće je stiglo na stol - rizi bizi, šampinjoni i pohana svinjetina, a uz prilog Senka je poslužila kupus salatu. "Obilno, vrlo šareno, svidjelo mi se kako je bilo dekorirano", komentirala je Ana. Nije joj, doduše, bilo dovoljno začinjeno. "Bilo je jestivo", dodala je Nevenka u komentarima jela.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

'Jabuka u jagodi' stigla je posljednja na stol. "Mislim čak da je to lambada", otkrila je Nevenka. "Izgledao je lijepo, ništa posebno dekoriran", dodala je Ana. Iako je dobila pohvale na račun deserta, Nevenka ga nije pojela do kraja zbog obilnog obroka.

Nakon večere koja je prošla u veselom tonu, Senka je svima poklonila pažljivo izrađene poklone. Poklonila im je svoj ručni rad i fotografije. "Prekrasan poklon, ostala sam iznenađena", jasna je Ana. Senka i Tihana su tijekom večere pustile i suze. "Jednostavno sam se slomila, pa što", komentirala je Tihana. U konačnici je ekipa zaplesala i zapjevala uz bend koji je gostovao na Senkinoj večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Za svoju večeru je Senka u konačnici dobila 34 boda i time je trenutno pretposljednja. Desetku joj je udijelila prijateljica Tihana, a najmanje bodova Senki je dala Ana.

Luka je dao devetku i pohvalio sve osim deserta, Nevenka osmicu, a Tihana desetku. "Senka voli kuhati, pokazala je i da zna kuhati", zaključila je Tihana. Ana je, pak, Senki udijelila sedam bodova. "Predjelo i glavno jelo nisu mi se baš svidjeli, nije bilo dovoljno začinjeno", objasnila je.

Kako će proći večera kod Tihane, pogledajte u 'Večeri za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u! Emisiju možete gledati i na PLAYU.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

Play ponuda

Više s weba