Večera za 5

Show 'Večera za 5 na selu' seli se u Dalmaciju!

Nakon što su se gledatelji prvi tjedan prikazivanja kulinarskog showa Večera za 5 na selu" upoznali s okusima Istre, a u drugom su se pripremale moslavačke delicije, sada je red došao na Split i okolicu. U nastavku donosimo profile pet novih kandidata koji će vas oduševiti svojom pripremom ukusne i tradicionalne dalmatinske spize.

Press
08.06.2019 11:00

NIKOLINA KEVO (29)

Nikolina je prava gradska djevojka rođena u Splitu, koja se s obitelji odlučila preseliti na selo. Trenutačno sa suprugom i dvoje djece živi u Kaštel Starom, no večeru će poslužiti u selu Radošić, gdje je rođen njezin suprug, koji će joj biti asistent u emisiji. Nikolina toliko voli svoj život na selu da se planira baviti seoskim turizmom i iznajmljivati svoju kuću. Autohtona kuća karakteristična za to podneblje ima kamin, veliku terasu, veliki vrt, a okružuju je druge prekrasne kamene kuće. Premda nemaju životinje, susjedi imaju kokoši, ovce, krave i mačke, kojetrčkaraju i po njihovu dvorištu kao da su u svom.

Večera za 5 na selu Nikolina Kevo

JAGODA NIKOLIĆ (66)

Umirovljena upisničarka Jagoda rođena je u Solinu, no živi u Splitu. Hobi joj je fotografiranje, čime se počela baviti zbog RTL-ove vremenske prognoze pa se našla u snimanju oblaka, sunca, brodova, šuma..., a time je željela pokazati i sve ljepote naše zemlje. Osim fotografije, velika joj je ljubav boćanje i kao članica udruge branitelja Blatina-Škrape osvajala je razne nagrade, voli raditi tapiserije, plesati i kuhati, baš kao i provoditi vrijeme s unukom i prijateljima. Kuhat će u kući koju je koristila udruga hrvatskih branitelja jer ih zbog zahvalnosti za sve što su učinili za našu zemlju želi uključiti u emisiju, a možda čak odigrati na balote" između natjecatelja i veterana.

Večera za 5 na selu Jagoda

ZRINKA MANDIR (43)

Zrinka je po zanimanju ekonomistica, koja je prije radila u autosalonu svog supruga, no trenutačno je nezaposlena. Bila je prava atrakcija među zaposlenicima jer je sva vozila uvijek vozila u visokim potpeticama. Ta domaćica za sebe kaže da povremena" vegetarijanka, voli pletenje i šivanje, provodi najviše vremena s kćeri s kojom najradije ide u šoping. Rado eksperimentira ukuhanju, a voli i izazove pa se zato prijavila u kulinarski show Večeru za 5 na selu". Priznaje da prije nije voljela boraviti u kuhinji, no s vremenom se to promijenilo i sad dobiva samo pohvale za jela koja spravlja. Najbolji kompliment koji je dobila jest taj da kuha bolje od svekrve.

Večera za 5 na selu Zrinka Mandir

MARIN MARIĆ BANJE (48)

Jedini džentlmen među damama je Marin, umirovljeni hrvatski vojnik iz Podstrane, koji se trenutačno bavi turizmom. U slobodno vrijeme s ekipom najviše voli ribanje i ribarsko prigovaranje", nogomet, a i član je Kulturno-sportskog društva Artorius, koje se bavi zaštitom kulturne baštine i spomenika. Vrlo je aktivan član zajednice, sudjeluje u lokalnim manifestacijama i čak je osvojio nagradu za najbolji soparnik - tradicionalno dalmatinsko jelo. Voli kuhati za obitelj i prijatelje, priprema uglavnom tradicionalna jela na kojima je odrastao.

Večera za 5 na selu Marin Marić

JELICA JURIŠIĆ (46)

Konobarica Jelica rođena je u malom selu pokraj Trogira, a u Split se preselila zbog ljubavi. Živi u kući udaljenoj samo pet minuta od plaže, ali kad zakoračite u njezino dvorište, imate osjećaj da ste daleko od grada. Svoj je život posvetila obitelji - ima troje djece i živi u istoj kući s roditeljima i bratom svog supruga. Za svoju je pomagačicu odabrala svekrvu s kojom se savršeno razumije, ali vole glasno i žustro raspravljati. Premda je jako zaposlena, uvijek nađe vremena za opuštanje s prijateljima, kojima često spravlja razne delicije uz domaću čašu vina.

Večera za 5 na selu Jelica Jurišić

Show 'Večera za 5 na selu' pratite od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat, a petkom u 20 sati na RTL-u!