Predjelo - Salata od hobotnice I krumpira
Sastojci
- hobotnica
- mladi luk
- začini
- maslinovo ulje
- ocat/aceto balsamico
- kapari
- cherry rajčice
- krumpir
U velikom loncu kuhamo hobotnicu dok potpuno ne omekša (oko 2 sata).
Kada je hobotnica skuhana pričekamo da se ohladi, a zatim ju očistimo i narežemo na kockice.
U velikoj zdjeli pomiješamo hobotnicu, kuhani krumpir, limunov sok, mladi luk, češnjak, luk, peršin, te na kraju polijemo maslinovim uljem.
Dobro promiješamo i dodamo začine (sol i papar).
Glavno jelo- Rižoto od lignji
-lignje
-riža
-luk
-paradajz pelati
-peršin
-češnjak
-grana padano
-ulje
-začini
Na puno izdinstanog luka, staviti lignje, posoliti, popapriti, dodati vegetu, i njih dinstati dok ne omekšaju.
Kad omekšaju, dodati izmiksanu rajčicu pelat.
Kad to malo prokuha, dodati češnjak, peršin, malo prokuhati, dodati rižu, zaliti vrućom vodom, i kuhati do kraja. Posipati parmezanom, i dobar tek!!!
Desert-palačinke s orasima
-Brašno
-Jaja
-Mlijeko
-Mineralna voda
-Orasi
-Med
Napraviti gušću smjesu za palačinke i pecite malo deblje palačinke.
Mljevene orahe i šećer preliti vrućim mlijekom, dodati cimet i dobro izmješati.
Nadjevom namazati palačinke, zamotati i sloziti u trokut I preliti čokoladom.