Večera za 5 na selu

Simpatična Ines je oduševila salatom od hobotnice: Ovo su recepti za njezin morski meni

Ines Rodin Pereza (72) sve je iznenadila morskim menijem na kojem su se našle hobotnica, lignja i - maslačak. Isprobajte njene recepte

RTL.hr
24.06.2022 13:30

Predjelo - Salata od hobotnice I krumpira

Sastojci

- hobotnica

- mladi luk

- začini

- maslinovo ulje

- ocat/aceto balsamico

- kapari

- cherry rajčice

- krumpir

U velikom loncu kuhamo hobotnicu dok potpuno ne omekša (oko 2 sata).

Kada je hobotnica skuhana pričekamo da se ohladi, a zatim ju očistimo i narežemo na kockice.

U velikoj zdjeli pomiješamo hobotnicu, kuhani krumpir, limunov sok, mladi luk, češnjak, luk, peršin, te na kraju polijemo maslinovim uljem.

Dobro promiješamo i dodamo začine (sol i papar).

Glavno jelo- Rižoto od lignji

-lignje

-riža

-luk

-paradajz pelati

-peršin

-češnjak

-grana padano

-ulje

-začini

Na puno izdinstanog luka, staviti lignje, posoliti, popapriti, dodati vegetu, i njih dinstati dok ne omekšaju.

Kad omekšaju, dodati izmiksanu rajčicu pelat.

Kad to malo prokuha, dodati češnjak, peršin, malo prokuhati, dodati rižu, zaliti vrućom vodom, i kuhati do kraja. Posipati parmezanom, i dobar tek!!!

Desert-palačinke s orasima

-Brašno

-Jaja

-Mlijeko

-Mineralna voda

-Orasi

-Med

Napraviti gušću smjesu za palačinke i pecite malo deblje palačinke.

Mljevene orahe i šećer preliti vrućim mlijekom, dodati cimet i dobro izmješati.

Nadjevom namazati palačinke, zamotati i sloziti u trokut I preliti čokoladom.