Večera za 5 na selu

Sjajni recepti Mire iz 'Večere za 5 na selu': Savijača od šampinjona i puretina sa šparogama

Sinoćnja kandidatkinja donijela je nekoliko novih, a slasnih recepata.

RTL.hr
09.07.2022 14:15

Savijača od šampinjona

Tanko tijesto za savijače

35 dag šampinjona

4 dag sušene slanine

4 dag margarina

2 kriške bijelog kruha

1 jaje

2dcl kiselog vrhnja

1 žlica senfa

1 žlica mješavine začina

Češnjak

Papar

Šampinjone oprati,osušiti i narezati na listiće, posoliti i zgnječiti, dinstati slaninu na margarinu dodati šampinjone začine te izdinstati, potom ohladiti. U hladnu smjesu dodati jaje,papar ,češnjak,senf i bijeli kruh. Sve dobro izmješati i napraviti savijače. Posudu namazati margarinom i savijače premazati sa razrijeđenim vrhnjem s mlijekom i peći na 200 stupnjeva 20 min

Savijača sa koprivama i sirom

Kore

30 dag svježeg sira

2 jaja

Žlica vrhnja

5 dag maslaca

15 dag blanširanih kopriva

Sve sastojke izmješati i napraviti savijaču.

Sastojke izmješati i poslužiti uz savijače

Poslužiti dva umaka s vrhnjem u jedan staviti češnjak sol papar u drugi kopar sol papar

Glavno jelo

Puretina sa šparogama

1 kg purećeg filea

20 dag topljenog sira

Luk

Paprika

Tikvica

Šparoge

Istući file i na to staviti soli i papra. Šparoge blanširati i nakon toga zarolati u file sa topljenim sirom.

Prepeći najprije na tavici i staviti u pećnicu na pola sata. Povrće ubaciti u posudu sa mesom i kasnije ga zblendati i napraviti umak

Prilog puretini

Pržene kiflice

litre mlijeka

kg brašna

15 dag maslaca

Kuha se mlijeko i radi se tijesto kao za žgance, ohladi se i onda se umiksaju tri jaja. Tijesto se podjeli na manje komade,naprave se kiflice koje nakon toga idu u vruće ulje do žuto zlatne boje

Torta sa višnjama

Tijesto

9 bjelanjaka

20 dag šećera

1 žlica octa

Krema

9 žumanjaka

4 žlice šećera

4žlice brašna

5 dcl mlijeka

3vanilin šećera

1margarin

4 dcl slatkog vrhnja

15 dag lješnjaka

Sok od limuna

kg višanja

Istucite snijeg od bjelanjaka ,dodajte šećer i ocat. Pecite u velikom limu pokrivenom alu folijom 1 sat na 150 stupnjeva.

Krema – žumanjke pomiješati sa brašnom,šećerom i malo mlijeka, te zakuhati u ostatku mlijeka. Dodati mljevene lješnjake i smjesu izmješati s pjenasto izrađenim maslacem. Posebno istući slatko vrhnje i rastopiti višnje. Na dno staviti koru premazati kremom od lješnjaka zatim staviti višnje,šlag, ponoviti postupak sa tri kore.Na kraju ukrastiti sa šlagom. Dobro ohladiti prije posluživanja.