Savijača od šampinjona
Tanko tijesto za savijače
35 dag šampinjona
4 dag sušene slanine
4 dag margarina
2 kriške bijelog kruha
1 jaje
2dcl kiselog vrhnja
1 žlica senfa
1 žlica mješavine začina
Češnjak
Papar
Šampinjone oprati,osušiti i narezati na listiće, posoliti i zgnječiti, dinstati slaninu na margarinu dodati šampinjone začine te izdinstati, potom ohladiti. U hladnu smjesu dodati jaje,papar ,češnjak,senf i bijeli kruh. Sve dobro izmješati i napraviti savijače. Posudu namazati margarinom i savijače premazati sa razrijeđenim vrhnjem s mlijekom i peći na 200 stupnjeva 20 min
Savijača sa koprivama i sirom
Kore
30 dag svježeg sira
2 jaja
Žlica vrhnja
5 dag maslaca
15 dag blanširanih kopriva
Sve sastojke izmješati i napraviti savijaču.
Sastojke izmješati i poslužiti uz savijače
Poslužiti dva umaka s vrhnjem u jedan staviti češnjak sol papar u drugi kopar sol papar
Glavno jelo
Puretina sa šparogama
1 kg purećeg filea
20 dag topljenog sira
Luk
Paprika
Tikvica
Šparoge
Istući file i na to staviti soli i papra. Šparoge blanširati i nakon toga zarolati u file sa topljenim sirom.
Prepeći najprije na tavici i staviti u pećnicu na pola sata. Povrće ubaciti u posudu sa mesom i kasnije ga zblendati i napraviti umak
Prilog puretini
Pržene kiflice
litre mlijeka
kg brašna
15 dag maslaca
Kuha se mlijeko i radi se tijesto kao za žgance, ohladi se i onda se umiksaju tri jaja. Tijesto se podjeli na manje komade,naprave se kiflice koje nakon toga idu u vruće ulje do žuto zlatne boje
Torta sa višnjama
Tijesto
9 bjelanjaka
20 dag šećera
1 žlica octa
Krema
9 žumanjaka
4 žlice šećera
4žlice brašna
5 dcl mlijeka
3vanilin šećera
1margarin
4 dcl slatkog vrhnja
15 dag lješnjaka
Sok od limuna
kg višanja
Istucite snijeg od bjelanjaka ,dodajte šećer i ocat. Pecite u velikom limu pokrivenom alu folijom 1 sat na 150 stupnjeva.
Krema – žumanjke pomiješati sa brašnom,šećerom i malo mlijeka, te zakuhati u ostatku mlijeka. Dodati mljevene lješnjake i smjesu izmješati s pjenasto izrađenim maslacem. Posebno istući slatko vrhnje i rastopiti višnje. Na dno staviti koru premazati kremom od lješnjaka zatim staviti višnje,šlag, ponoviti postupak sa tri kore.Na kraju ukrastiti sa šlagom. Dobro ohladiti prije posluživanja.