Kontrolorka kvalitete Snježana Ivanković otvorila je ovotjednu 'Večeru za 5 na selu' . Snježana inače dolazi iz Zagorja, no već dugo živi i radi u Istri. Svoje goste dočekala je u naselju Putini, a stigli su joj turističko-hotelijerska komercijalistica Slađana, ekonomist Gabriel, organizatorica cestovnog i gradskog prometa Sandra i profesorica ekonomije Lorella.
Ova dama u slobodno vrijeme šeće prirodom i obrađuje svoj vrt, a u kuhinji preferira mesna jela. Voli slikanje, no u posljednje vrijeme taj je svoj hobi je zapostavila zbog posla i ostalih životnih obaveza. U 'Večeru za 5 na selu' prijavio ju je kolega s posla!
Gostima je Snježana ponudila Lukavi luk za predjelo, Krakasto s karakterom za glavno jelo te Čuješ li narančasto? za desert. Kuhanje je Snježana započela s pripravom deserta , a nastavila je s predjelom Lukavi luk. Za glavno jelo Snježana je pripremila hobotnicu s krumpirima ispod peke. I dok su Krakasto s karakterom oduševilo uzvanike, Slađana nije bila previše oduševljena. Nakon srdela za predjelo, Snježana je morala i za glavno jelo konzumirati plodove mora, koje inače ne jede. Veća je, kaže, obožavateljica mesa.
Kada je Snježana poslužila hobotnicu, Gabriel je Slađanu pitao jede li to ona, a onda je Slađana otkrila da hobotnicu nikad nije jela! "Nisam nikad jela, ne, ne", otkrila je Slađana kandidatima. "Riblji meni izbjegavam, meso mi je broj jedan, ali nisam sklona tome da isprobavam. Ne volim ići u nepoznato, što je sigurno, sigurno je", dodala je djevojka, a potom ipak otišla u nepoznato i probala hobotnicu.
"Fina je mekana, oduševljena sam mogu ti reći", komplimentirala je Slađana Snježanu. Kasnije je priznala da joj je krumpir bio baš dobar, no da mu je nedostajalo tek malo više soli. "Hobotnica za prvi put od mene ima čistu peticu", zaključila je na kraju kandidatkinja!
Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u.