200 g glatkoga brašna
200 ml mlakog mlijeka
200 ml gazirane mineralne vode
1 žlica ulja
1 žlica otopljenog maslaca
Naribana korica jednog limuna
Pola praška za pecivo
Umutiti jaja, dodati polovicu mlijeka i brašna te sve lijepo sjediniti. Zatim dodati drugu polovicu mlijeka, mineralnu vodu, ulje, maslac, sol i lagano dodavajući brašno umutiti u jednoličnu smijesu bez grudica. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta da se, ako je slučajno ostala koja, može istopiti i zadnja mrvica brašna.
Tavu za palačinke podmazati sa par kapi ulja. Toponavljeti svaki put prije nego što sipate smijesu u tavu.
Pećikratko, minutu, dvije,pa je preokrenuti na drugu stranu i ispeći da porumeni.
Puniti palačinke s mrvljenim keksom od maslaca, kompotom od višanja i zatvoriti u trokut, te preko toga preliti umak od čokolade.
Dobar tek!