Čast za pripremu posljednjeg jela ovogtjednog izdanja RTL-ovog kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' pripala je 56-godišnjoj garderobijerki Ivančici Tkalčević koja živi s obitelji u Vrbovcu. Njezina prijava u navedeni show "pala" je zbog velike ljubavi prema hrani i kuhanju koju očito gaji i prema tradicionalnim jelima tog podneblja.
"Prijavila sam se zato što je to za mene jedan izazov, lijepo druženje kojem sam se nadala, zabava, upoznavanje novih ljudi i jela", pojasnila je Ivančića Tkalčević koja živi sa suprugom, dva sina i kćeri.
Za sebe kaže kako voli isprobavati neobična jela, kuhati te praviti kolače i torte. S druge strane, svoje slobodno vrijeme ispunjava pijući kavu s prijateljicama te uživanjem u svom cvijeću.
"Često sam okružena ljudima i obitelji pa mi je ponekad potreban mir tako da sam si uredila jednu sobicu, gdje čitam, gledam televziju i odmaram se. Ta je mala soba nastala zato što smo se suprug i ja stalno svađali oko TV-a jer on bi gledao utakmicu, a mene to baš ne zanima, ja bih gledala kolače, pa to njega ne zanima i tako sam ukrala kćeri sobicu, a ona se preselila na kat. A i unučica kad dođe, može se tu igrati", priznala je Ivančica koja je uspješno pronašla zajednički jezik sa suprugom kao i svoj komadić mira u kući.
"Slatko iznenađenje je kolač ledeni vjetar, a slano iznenađenje su naše domaće pere", rekla je Ivana koja živi s obitelji u Vrbovcu već 36 godina i kroz taj period usvojila je recepte za neka tradicionalna jela tog podneblja. Ukratko rečeno, pere su jedno tanko tijesto.
Ivančicin protukandidat Mišel Klasić je objasnio kako je pera vrbovečki specijalitet: "To jedna težačka hrana. To su žene, kada su pekle kruh, on se pekao jedan put tjedno za više obitelji, onda su to one mijesile, oblikovale i na kraju bi nešto složile sebi za jesti. To je bilo to tijesto u koje su kasnije dodali sira i spekli unutra i to je u biti to".
Plan gospođe Tkalčević je bio pred kamerama pripremiti to tradicionalno jelo i približiti ga svim dijelovima Hrvatske. "Svaki kraj ima svoju peru", zaključila je.