Večera za 5 na selu

SLAVIMO! 500. epizoda 'Večere za 5 na selu: 'Hvala od srca svim gledateljima koji nas prate'

Prije gotovo pet godina nekadašnja omiljena kulinarska emisija 'Večera za 5' promijenila je ime i postala 'Večera za 5 na selu', a obožavatelji tog gastro formata imali su priliku upoznati tradicionalna jela i gostoprimstva živopisnih domaćina diljem Lijepe Naše - u čemu istinski uživaju već pet godina!

RTL.hr
23.05.2023 13:00

Koncept emisije ostao je gotovo isti - u 'Večeri za 5' gledateljima se svaki tjedan predstavljalo pet natjecatelja pokazujući svoje kulinarsko umijeće. U svom su domu pripremali večeru i dočekivali goste, jelovnik se sastojao od predjela, glavnog jela i deserta, a na kraju svake emisije natjecatelji su ocjenjivali domaćina - uloga koju je svatko nosio jedan dan u tjednu kako bi osvojio titulu najboljeg domaćina tjedna i vrijednu novčanu nagradu. U 'Večeri za 5 na selu' kuhalo se većinom u manjim mjestima, zaljubljenici u život na selu pokazivali su svoje gostoprimstvo, finu kapljicu i još bolju hranu koja mahom uključuje sarme, punjene paprike, paprikaše, gulaše, brudete, peke, ribu s roštilja, kotlovinu, orahnjače i sve ostale specijalitete koji podsjećaju na bakinu kuhinju.

Popularnost showa je rasla, a poželjeli su kuhati i stanovnici gradova diljem zemlje; od Istre, Kvarnera i Dalmacije preko Zagorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske do Slavonije - svaki tjedan tražio se najbolji domaćin i najukusnije jelo koje će promicati tradiciju svakog mjesta! Tako su se ljubitelji emisije upoznavali s klasičnim jelima koje su pripremali naši stari, tradicionalnim receptima u modernom ruhu te brojnim neuobičajenim delicijama poput nojevih jaja za predjelo, klokanova mesa za glavno jelo te sorbeta od krušaka posipanog čvarcima za desert!

Vecera za 5 na selu.jpg

Rijetko se koji projekt može pohvaliti ovako velikom okruglom brojkom, ne mogu biti lažno skromna i reći da nisam presretna i preponosna. Hvala od srca svim gledateljima koji nas prate, svima onima koji se odluče prijaviti i, kao što uvijek kažem, hvala mojoj ekipi koja predano i savjesno obavlja svoj posao. Ova petstota epizoda posebno me veseli jer se slučajno pogodilo da u njoj kuha Marija Marina Levanić, gospođa koju sam upoznala prije puno godina, kad je sudjelovala u jednoj od prvih epizoda emisije 'Mijenjam ženu'. Tako da je na neki način svojim sudjelovanjem uspjela zatvoriti cijeli krug od više od petnaest godina proizvodnje naših uspješnih zabavnih formata", rekla je kreativna producentica emisije Marija-Jelena Zen .

Tijekom pet godina showa 'Večera za 5 na selu' i domaćini i kandidati postali su eksperti u svojim ulogama pa su tako domaćini uvidjeli da ukusna hrana nije jedini kriterij koji će im donijeti visoke ocjene, domaćin se morao pokazati u punom sjaju, baš kao i njegovi gosti, često u ulozi još neotkrivenih gastronomskih kritičara. Da je karakter važan tajni sastojak u kuhanju, znaju svi koji prate 'Večeru za 5 na selu' jer ni u jednoj drugoj emisiji ne možete za štednjakom vidjeti, primjerice, svećenika, faraona iz Slavonskog Broda, Patricka Swayzea iz Samobora, princa romske glazbe, riječku dance zvijezdu, splitsku vampiricu ili najpoznatijeg bjelovarskog kuhara s najviše medalja!

Marija Jelena Zen.JPG

I bez obzira na možda poneke neuobičajene prezentacije, katkad neuspjela jela, kalkulacije, dekoracije, simpatičnu nespretnost pred kamerama - 'Večera za 5 na selu' svakom novom sezonom i epizodom nastavlja uveseljavati gledatelje koji s nestrpljenjem iščekuju nove kandidate jer znaju da će ih razoružati svojim karakterom i spontanošću te, naravno, odabirom jelovnika kojim žele dočarati kako se dobro jede u svim dijelovima Lijepe Naše!

Iza nas je 500 epizoda najzabavnije kulinarske emisije, a u koje će sve krajeve Lijepe Naše kamere sljedeće zaviriti u potrazi za najboljim domaćinima i najukusnijim jelima - ne propustite pratiti u novim epizodama najgledanijeg kulinarskog showa 'Večere za 5 na selu' .


Emisiju ne propustite pratiti i na PLAYU .