Play ponuda
Play ponuda
MORE NA TANJURU

Sljedeći tjedan kuhat će se na najljepšem hrvatskom otoku - Korčuli!

Prelijep krajolik bit će kulisa novim kandidatima u 'Večeri za 5 na selu', a oni su odjevna tehničarka Ivana, prodavačica Ines, Ivanin tata - umirovljenik Ivan, ugostitelj Milivoj i vozač hitne pomoći Nikša.

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 22.5.2022. u 9:45
Play ponuda

IVANA TELENTA SKULA

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Iz Blata dolazi 44-godišnja Ivana Telenta Skula koja je po struci odjevna tehničarka, no trenutačno je kuharica i kuha za digitalne nomade na Korčuli. Za sebe kaže da je zabavna, komunikativna i ambiciozna, u slobodno vrijeme voli trčati, čitati i družiti se s dragim ljudima, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zato što jednostavno voli kuhati! Ivana voli sve kuhinje, ali ako bi morala odabrati neku, bila bi to talijanska, a pašticada joj je omiljeno jelo. Kad je njezinu kuhanju riječ, iskreno kaže kako uvijek može bolje, ali to što je brza prilikom pripreme jela smatra jednom od svojih najvećih vrlina u kuhanju.

INES BAČIĆ

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Prodavačica Ines Bačić dolazi iz Blata, ima 41 godinu, a za sebe kaže da je srdačna, komunikativna i uvijek spremna za akciju. U slobodno vrijeme bavi se kuhanjem i učenjem novih recepata, pravi i domaće likere koje izrađuje od ekološkog voća, a bavi se i ručnim radom (oslikavanje pepeljara, stakla i platna). Teško joj je izdvojiti neko omiljeno jelo jer voli puno toga, priprema jela raznih kuhinja, no ipak preferira mediteransku. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se ponajprije zbog druženja, novih poznanstava, a i kako svoj otok prikazala u najboljem svjetlu.

IVAN BRANDINI TELENTA

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Ivan Telenta, znan kao Brandini, ima 70 godina, dolazi iz Blata i tata je kandidatkinje Ivane Telente Skule! Naime, kad je doznao da se njegova kći prijavila u 'Večeru za 5 na selu' i on je dobio želju da sudjeluje u emisiji. Po struci je strojarski tehničar, ali je završio i građevinu, a nakon toga i menadžment. Iako je sada u mirovini, kaže kako nimalo ne miruje i dalje ima puno posla. U slobodno vrijeme renovira stvari od željeza i bakra, bavi se bravarijom, kuhanjem, a brine se i za vrt, odnosno uzgaja masline, naranče... Najčešće kuha tradicionalna dalmatinska jela, a svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što uvijek ima puno ideja.

MILIVOJ LAUS

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Ugostitelj Milivoj Laus ima 55 godina, dolazi iz Čare, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se zbog druženja, upoznavanja novih ljudi te kako bi pokazao ljepote Korčule, naučio nešto novo o kuhanju i prenio svoje znanje drugima. Osim kuhanja, u slobodno vrijeme pjeva i pleše, a za sebe kaže da je vesela osoba uvijek spremna na šalu i pomoć drugim ljudima. Najčešće priprema jela tradicionalne kuhinje, no ne boji se eksperimentirati i mijenjati jela prema svom ukusu. Svojom vrlinom i manom smatra to što pazi na svaki detalj, a najradije priprema riblje specijalitete.

NIKŠA TOMAŠIĆ

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Iz Smokvice dolazi 42-godišnji vozač hitne pomoći Nikša Tomašić koji se u 'Večeru za 5 na selu' prijavio ponajprije zbog druženja i pokazivanja ljepota otoka. Za sebe kaže da je društvena i komunikativna osoba, a u slobodno vrijeme pjeva u klapi, vozi motor, član je HGSS-a i brine se za svoj OPG, gdje uzgaja masline, grožđe i proizvodi vino. Svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što od ništa napravi svašta, iskreno kaže kako o njegovu raspoloženju ovisi koja će jela tradicionalne dalmatinske kuhinje spravljati, no na njegovu tanjuru gotovo uvijek će se naći riba ili meso.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
A FINALE JE PRED VRATIMA...

Parovi nisu oduševljeni prijašnjim natjecateljima, a Martina i Ismael napustili show!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba