Play ponuda
Play ponuda
VEČERA ZA 5 NA SELU

Sljedeći tjedan uživat ćete u delicijama kojima se diče stanovnici Rijeke i okolice

Pet novih živopisnih kandidata jedva čekaju drugima pokazati svoje omiljene recepte, a oni su soboslikar Zoran, poduzetnici Mate, Arno i Olivera te voditelj ureda u građevinskoj firmi Jerko.

Image
RTL.hr/ 8.5.2022. u 10:00
Play ponuda

ZORAN LOVRIĆ

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Iz mjesta Viškovo pokraj Rijeke dolazi 56-godišnji Zoran Lovrić koji se zbog ljubavi prema kuhanju prijavio u 'Večeru za 5 na selu'. Zoran je bio kandidat u 8. sezoni showa 'Ljubav je na selu' kod farmerice Marine tako da već ima iskustva pred kamerama, a za sebe kaže da je pozitivan, komunikativan i jako voli šalu. Po zanimanju je soboslikar, a u slobodno vrijeme bavi se ribolovom te uživa provoditi vrijeme u prirodi. Najčešće priprema jela ispod peke, razna mesna jela i roštilj, a preferira tradicionalnu kuhinju. Samouvjereno tvrdi da u kuhanju nema mana, a svojom najvećom vrlinom smatra to što je organiziran.

MATE BAŠIĆ

Image
Foto:
Image

Mate Bašić ima 42 godine, dolazi iz mjesta Čavle pokraj Rijeke, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se ponajprije zbog druženja i zabave, no i zbog oklade s djevojkom. Naime, rekao joj je da će se prijaviti u emisiju ako se ona prijavi u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' što je i učinila. Mate je poduzetnik i ima firmu koja se bavi izvođenjem elektroinstalacijskih radova, a za sebe kaže da je pravi veseljak i zafrkant te vrijedan i marljiv čovjek. Preferira mediteransku kuhinju u kombinaciji s nekom egzotičnom, primjerice, azijskom, najčešće kuha gulaše i meso pa mu je i omiljeno jelo lignje na gulaš. Kaže kako voli eksperimentirati i sve probati, otvoren je za nove stvari u kuhanju, a svojom najvećom manom prilikom pripreme jela smatra to što ne kuha prema receptima.

ARNO RUSICH

Image
Foto:
Image

S Grobnika dolazi 52-godišnji Arno Rusich koji trenutno radi kao savjetnik za poslovanje u vlastitom obrtu za zastupanje iako je po struci fizioterapeut. Velika su mu ljubav maškare i karnevali, a u sklopu obiteljske kuće ima veliku radionicu te mali vinski podrum i mnogo povijesnih objekata koje on i prijatelji godinama marljivo skupljaju. U dvorištu također ima veliki roštilj i sjenicu za druženja na otvorenom. Najviše voli kuhati mediteransku kuhinju s obzirom na to da je talijanskog podrijetla, ali nisu mu strane i druge kuhinje. Glavna motivacija u 'Večeri za 5 na selu' nije mu pobjeda nego dobro društvo i zabava, a već je sudjelovao u drugim kulinarskim emisijama kao što su 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.

JERKO KOVAČIĆ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto:
Image

Jerko Kovačić ima 40 godina, po struci je strojarski tehničar koji radi kao voditelj ureda jedne građevinske tvrtke, no kaže da su mu ipak najdraži posao pjevanje u klapi. Hobiji su mu numizmatika, drvodjelstvo i izrada domaćih likera, a za sebe kaže da vesela i poštena osoba koja voli zabave i dobru šalu. Već je sudjelovao u zabavnim showovima 'Pet na pet' i 'Dođi, pogodi, osvoji!', ali i u 'Večeri za 5 na selu' pa sada u šali kaže kako se ponovno prijavio da bi podignuo gledanost. Najviše voli pripremati tradicionalna jela njegova kraja, kaže da je organiziran i precizan prilikom kuhanja te da najviše ne voli da mu nešto ne uspije.

OLIVERA STARČEVIĆ

Image
Foto:
Image

Makedonka Olivera Starčević ima 36 godina i već dugo živi u Rijeci, gdje se udala i zasnovala obitelj. Motivacija za sudjelovanje u 'Večeri za 5 na selu' joj je, osim druženja i upoznavanja novih ljudi, prezentacija makedonske kuhinje i tradicionalnih makedonskih jela. Svoje kulinarske sposobnosti imala je priliku izučiti od roditelja koji su vlasnici poznatog makedonskog restorana u Zagrebu, a brzopletost joj je najveća zapreka pri kuhanju. Olivera je karakterno vesela, uvijek nasmijana te voli druženja i dobru zabavu. U slobodno vrijeme uživa u prirodi, putuje, provodi vrijeme s obitelji i, naravno, kuha. Najčešće priprema jela mediteranske, makedonske i hrvatske kuhinje te ističe kako uvijek kuha s ljubavlju.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DRUŽENJE KANDIDATA

PREKRASNO IH JE VIDJETI Ekipa iz 'Života na vagi' vratila se u Lividragu: S njima su bili i Edo i Maja...

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
TADA SU BLISKIJI

Ismet i Azelma prisjetili se početaka zajedničkog života: 'Najviše volim kad nemam novca'

Play ponuda

Više s weba