Večera za 5

Sočne tikvice, neobične palačinke ili ljubičasta poslastica? Evo nekoliko fora vikend recepata

Naši kandidati 'Večere za 5 na selu' iz epizode u epizodu, iz sezone u sezonu trude se napraviti što kreativnija jela, a ovo je nekoliko prijedloga praktičnih vikend recepata - ako vam treba malo inspiracije!

RTL.hr
30.08.2020 10:00

Sočne tikvice

Sastojci:

- 4 tikvice

- 100 ml passate rajčice

- 1 žličica kukuruznog škroba

- crni papar

- 2 žličice maslinovog ulja

- 300 gr šunke

- 200 g morzzarele

- 100 gr šampinjona

- 2-3 žličice dodataka za kosani odrezak

- 50 ml vode

Tikvice uzdužno prerežite, očistite od sjemenki i malo posolite. Prešanu šunku i šampinjone usitnite u električnoj sjeckalici. Dodajte naribanu mozzarellu i dodatak za kosani odrezak, koji ste prethodno razmutili s vodom i ostavili stajati 2 – 3 minute. Sve dobro izmiješajte, pa ovim nadjevom nadjenite pripremljene tikvice. Podlijte s malo vode, stavite u pećnicu i pecite na srednjoj snazi oko 12 minuta.

Passatu pomiješajte s kukuruznim škrobom, soli i paprom.Dodajte tikvicama (po potrebi umaku dodajte 2 – 3 žlice vode), prelijte maslinovim uljem i pecite još 2 minute.


Pallazinke

Sastojci:

- 5 jaja

- brašno

- mlijeko

- šećer

- sol

- šunka

- sir

- origano

- kečap

Postupak: Ispeći slane palačinke, puniti ih ribanom šunkom i sirom, te zapeći u pećnici.


Ljubičasta čokolada


Biskvit

- 4 jaja

- 200 gšećera

- 70 dag maslaca

- 40 dag čokolade

- 60 ml kipuće vode

- žličica vanilin šećera

- 200 g oštrog brašna

- 40 dag gorkog kakaa

- 1 prašak za pecivo

- prstohvat sode bikarbone

- malo soli

Tučemo žutanjke sa šećerom, dodamo mokre namirnice pa suhe i na kraju umiješamo bjelanjke. Pečemo na 175 stupnjeva cca 20 minuta. Ohlađeni bisvit režemo na tri dijela, natopimo rumom i mlijekom te filamo kremom od vanilije. Prekrijemo ticino masom i ukrasimo lavandom izrađenom od ticino mase.

Krema

- 1 želatina

- 50 ml vode

- 500 ml mlijeka

- 1 prašak za puding od vanilije

- 1 žlica gustina

- 3 žumanjka

- 1 vanilin šećer

- 200 ml vrhnja za šlag

Ukuhamo mlijeko, dodamo puding pomiješan s gustinom, žutanjke umutimo sa šećerom te sve zajedno ukuhamo u mlijeku dok ne zagusne. U toplu kremu dodamo želatinu pa u ohlađenu kremu šlag.

Ticino masa

- med

- maslaca

- šećera u prahu

- želatina

Med otopimo, rastopimo maslac, dodamo želatinu te smjesu miješamo sa šećerom u prahu dok ne dobijemo smjesu dovoljne čvrstoće za oblikovanje.

Novu sezonu 'Večere za 5 na selu' pratite od ponedjeljka, 7. rujna u 20 sati!