PREDJELO - KRUH OD SIRA
Sastojci: 2 šalice brašna
1 šalica mlijeka
20 dkg ementalera
1 prašak za pecivo
1 mala žlica soli
Priprema: U posudu stavimo dvije šalice brašna, jedan prašak za pecivo, šalicu mlijeka, malu žličicu soli te 20 dkg naribanog ementalera. Sve navedeno dobro promiješano dok ne dobijemo kompaktnu smjesu koju stavljamo u kalup za pečenje. Pečemo 30 minuta na 200 stupnjeva.
PREDJELO - PAŠTETA OD TUNE
Sastojci: 3 teglice tune
1 sirni namaz
2 zdenka sira
1 žlica majoneze
1 žlica senfa
prstohvat soli
list od 2 pešina
prstohvat vlasca
papra po želji
par kapi maslinovog ulja
Priprema: Sve navedene sastojke pomiješat u blenderu. Probati i dodavati senfa po želji. Kad se smjesa zmiksa staviti u fižider na hlađenje.
GLAVNO JELO - ĆAĆIN GRDELIN
Sastojci: 2 kg jadranske lignje
2 velike žice krušnih mrvica
prstohvat soli
list od 2 peršina
malo papra
4 režnja češnjaka
1 dcl maslinovog ulja
Priprema: Očistiti otprilike 2 kg liganja, narezati krakove te dodati dvije velike žlice krušnih mrvica, malo soli i papra, peršina i 1 dcl maslinovog ulja te 4 režnja češnjaka i sa time napuniti liugnje. Peći 1 sat na 180 stupnjeva.
MEDITERANSKI RIŽOTO
2 mrkve
2 paprike
2 tikvice
1 patlidžan
100 grama cherry rajčica
prstohvat soli
prstohvat papra
2 režnja češnjaka
2dcl bijelog vina
2 dcl pasirane rajčice
2 kapule
20g peršina
1/2 kg riže
Priprema: Na maslinovom ulju prodinstati kapulu, pa isto učiniti i sa usiznjenim češnjakom par sekundi nakon što kapula požuti. Dodati narezanu mrkvu i papriku i ostalo povrće te kada omekša dodati rižu i sve prodinstati. Nakon par minuta dodati rajčice, crvene paprike po želji te kuhati na laganoj vatri dok se riža ne skuha. Pred kraj dodati papar, pešin, sol i topčo poslužiti.
DESERT - SLATKI TROKUT
Sastojci: 300 g mljevene plazme
10g maslaca
1/2 kg šumskog voća
1/2 kg svježeg sira
5 velikih žlica šecera u prahu
želatina
šlag
vanilin šećer
naribana korica limuna
Priprema: 300 g mljevene plazme stavimo u posudu i otopimo 10ak grama maslaca kojeg dodamo u plazmu. Sve prelijemo sa 2 dcl mlijeka, umutimo i stavimo u kalup.
Pola kg svježeg sira stavimo u posudu, dodamo 5 velikih žlica šećera u prahu, jedan vanilin šećer te naribamo malo korice limuna i dodamo malo limunovog soka. Na kraju dodajemo u smjesu malo želatine, te pola litre šlaga sa dodanim šlag fixom te stavimo preko već postavljene plazme. Na kraju stavljamo kuhati 2 dcl vode i dodamo pola kg šumskog voća. Želatinu ubacimo u sve to i stavljamo na hlađenje. Na ohlađeno stavljamo kremu i poslužujemo.