Večera za 5

Što je zagorski sushi? Imamo recept za Matijino autorsko jelo koje je oduševilo goste 'Večere za 5 na selu'

Prvi ovotjedni domaćin bio je 22-godišnji student.

RTL.hr
05.04.2021 12:00

Matija je spremio zanimljiva jela za svoje goste 'Večere za 5 na selu', a među njima se našao i Zagorski sushi koji je spremio kao predjelo. Domaćin je objasnio kako je to njegovo autorsko jelo.

Kako su gosti nagađali, riječ je o špeku, a Matija je to detaljnije objasnio. "Riječ je o mojem autorskom jelu. Nešto tipa japanaskog i kineskog samo je tu sve ispečeno, nema sirovoga, nema riže, baš zagorski. Od mesa, špek i paprika, pistacija... Znači, tradicija i spoj sa modernim", objasnio je Matija.

A ovo je njegov recept!

Sastojci:

- Slanina

- Mljeveno meso

- Kisela paprika

- Sir

- Pisacije

- Kečap

- Send

- Luk

- Začini (sol, biber, slatka paprika)

- Krušne mrvice

- Jaja

Mljeveno meso začinimo, dodamo dva jaja i krušne mrvicete mješati dok se ne dobije odgovarajuća smjesa koja ne smije biti ljepljiva.

Narežemo krastavce na ploške kao i sir i papriku. Svaki komad po dužini prerežemo do pola, pisacije očistimo kao i slaninu ukoliko ima hrskavicu.

Nakon što smo sve to napravili, na prozirnu foliju slažemo na dno slaninu, zatim mleveno a u sredini sir i pistacio. To sve čvrsto zarolati sa slaninom. Rolice stavimo peći na 175 stupnjeva, a za to vrijeme se napravi umak od kečapa pomješanog sa senfom te s eunutra doda sjeckani luk.