Matija je spremio zanimljiva jela za svoje goste 'Večere za 5 na selu', a među njima se našao i Zagorski sushi koji je spremio kao predjelo. Domaćin je objasnio kako je to njegovo autorsko jelo.
Kako su gosti nagađali, riječ je o špeku, a Matija je to detaljnije objasnio. "Riječ je o mojem autorskom jelu. Nešto tipa japanaskog i kineskog samo je tu sve ispečeno, nema sirovoga, nema riže, baš zagorski. Od mesa, špek i paprika, pistacija... Znači, tradicija i spoj sa modernim", objasnio je Matija.
A ovo je njegov recept!
Sastojci:
- Slanina
- Mljeveno meso
- Kisela paprika
- Sir
- Pisacije
- Kečap
- Send
- Luk
- Začini (sol, biber, slatka paprika)
- Krušne mrvice
- Jaja
Mljeveno meso začinimo, dodamo dva jaja i krušne mrvicete mješati dok se ne dobije odgovarajuća smjesa koja ne smije biti ljepljiva.
Narežemo krastavce na ploške kao i sir i papriku. Svaki komad po dužini prerežemo do pola, pisacije očistimo kao i slaninu ukoliko ima hrskavicu.
Nakon što smo sve to napravili, na prozirnu foliju slažemo na dno slaninu, zatim mleveno a u sredini sir i pistacio. To sve čvrsto zarolati sa slaninom. Rolice stavimo peći na 175 stupnjeva, a za to vrijeme se napravi umak od kečapa pomješanog sa senfom te s eunutra doda sjeckani luk.