Večera za 5

Sve kao po špagi: Jagoda je zabavila goste i zaradila visokih 35 bodova!

Od iskusne Solinjanke ovotjedni kandidati su imali visoka očekivanja. Iako je većinu uspjela ispuniti, manje nedostatke prikrila je veselom atmosferom i dobrom zabavom.

Press
11.06.2019 22:08

Umirovljenica Jagoda Nikolić ugostila je svoje prijatelje u Udruzi branitelja Blatina-Škrape, gdje obično igraju na balote, te im je, osim pripremljenih jela, priredila još niz iznenađenja. Jagoda ima već dovoljno iskustva u kuhinji te je sva jela pripremila, kako kaže, "kao po špagi".

Večera za 5 na selu

Na početku je goste dočekala s domaćim likerom od javora da se svi opuste, a onda je večera mogla početi. Za predjelo je pripremila jelo zvano Žuto-bijeli svijet, što su zapravo bila punjena jaja. Iako se Jelici nije baš svidjelo jednostavno predjelo, Zrinku je oduševilo jer je bilo vrlo ukusno.

Za glavno jelo, imena Topli mantil, poslužila je piletinu umotanu u pancetu i pirjano povrće s kojim su gotovo svi bili zadovoljni. Baš kada su se svi poveselili desertu, Jagoda ih je iznenadila idejom: "Idemo baciti partiju na balote da nam se malo jelo slegne pa onda desert!"

Večera za 5 na selu

Iako se gosti tome nisu nadali, igra je bila zabavna, a jedini muškarac u društvu, Marin , uspio je pobijediti djevojke. Za nagradu, svi su dobili Jagodin desert od biskvita, kreme i čokolade zvan Nešto milo, sretno ti bilo. I dok je Zrinki to bio najbolji biskvit koji je probala, ostale kandidate kolač baš i nije oduševio.

Večera za 5 na selu

"Volim slatko, ali ovo mi je bilo bez veze", priznala je Jelica bez dlake na jeziku, koja Jagodi nije ništa zamjerila jer je sve nedostatke u jelu nadoknadila dobrom atmosferom i veselim raspoloženjem.

Jagoda je večer privela kraju uz čašu pjenušca i pjesmu pa je red došao i na ocjene. Nikolina joj je dala ocjenu 9 jer u desertu nije baš bilo čokolade, Marin 8 jer mu predjelo nije bilo dobro servirano, a desert nedorečen. Jelica joj je dala ocjenu 8 jer je očekivala više od Jagode, a Zrinka joj je dala 10 – "Jagoda me ugodno iznenadila i sve je bilo pun pogodak!"

Večera za 5 na selu

Tako je za svoju večeru Jagoda osvojila visokih 35 bodova i time prešla u vodstvo. Hoće li ostati visoko na ljestvici ili će je već sutra netko "prešišati", pogledajte u srijedu u 21 sat kada večeru priprema Zrinka.