Play ponuda
Play ponuda
POBIJEDILA JE TRADICIJA

Sve su ovotjedne večere bile odlične, no Marinina je za jedan bod ipak bila najbolja: 'Ovo je za Bukovicu, Kotare, Slavoniju i Zadar!'

U završnici 'Večere za 5 na selu' iz Zadra i okolice domaćin je bio Filip, najmlađi ovotjedni kandidat koji dolazi iz Osijeka, no već tri godine živi u Petrčanima, gdje je i dočekao goste.

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 17.6.2022. u 21:13
Play ponuda

Filip je gostima pripremio neuobičajenu večeru jer su njegova jela bila spoj Dalmacije, Slavonije i Ukrajine! Predjelo je nazvao Ukrajinska tajemnytsja, glavno jelo Zarolaj me i desert C7H8N402. Predjelo je oduševilo goste, oduševljenje je splasnulo kad su za glavno jelo poslužene pohane palačinke sa šunkom i sirom, no čokoladni kolač spasio je cjelokupan dojam večere. Filip je dobio po desetku od Marinele, Marine i Marija, a Silvijana se odlučila za osmicu jer joj glavno jelo nije bilo dobro tako da domaćin nije uspio prestići vodeću Marinu koja je i pobjednica zadarskog tjedna!

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Kod Filipa su iznenađenja počela i prije početka večere jer je tijekom predjela za goste zapjevala Ukrajinka Anna Pavlova. „Skoro su nam suze krenule kad je počela pjevati“, rekla je Marinela, a dirnuta je bila i Marina. Domaćin je potom poželio da u ime Ukrajine večeru započnu šampanjcem i nazdravili su ukrajinskom zdravicom.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

I kandidati su iznenadili Filipa jer su mu otpjevali 'Otvor' ženo kapiju', a potom su počeli s predjelom - tri vrste kanapea; jedan sa slatkovodnom ribom po imenu šprota, drugi s ikrom, a treći s domaćim ukrajinskim salom i češnjakom. Uz to je poslužio piće samagon koje je slično našoj rakiji, a pravi se od pšenice i grožđa, te kompot od sušenog voća koji Ukrajinci služe uz sva jela. Gosti su bili istinski oduševljeni svime. „Bilo je fantastično što je bila kombinacija svega na stolu i što je Filip tako fantastično povezao Slavoniju, Dalmaciju i Ukrajinu“, rekla je Marinela dok je Marina komentirala kako je ipak nisu oduševili okusi kanapea.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Za glavno jelo Filip je poslužio pohane palačinke punjene šunkom i sirom, pečeni batat i salatu s krastavcima, grčkim jogurtom i bijelim lukom. Marinela je bila sretna što je dobila pohane palačinke sa sirom, a Mario nikako nije mogao jesti batat jer smatra da je to dijetalna hrana. „Batat je imao boju koja je sličila glini. Ni boja ni okus, samo gnjecavost i slatkoća“, dodala je Silvijana, a i domaćin se složio kako nešto nije bilo u redu s bojom. Marinela je priznala kako inače ne jede tako tešku hranu, ali joj je sve bilo ukusno, Silvijana je također istaknula kako, bez obzira na to što ona nikada ne bi poslužila palačike za glavno jelo, okus nije bio loš, a Marini je sve bilo odlično.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Čokoladni kolač, sladoled i jagode posluženi su za kraj večere. „Desert me spasio od svih mogućih razočaranja“, komentirala je Silvijana, a Marinela dodala: „Kolač je bio baš mekan, pun i čokoladan; nisam uopće htjela jesti sladoled koliko mi je bio fin.“ Marini je okus deserta bio fantazija da bio Mario zaključio: „Bio je za milijun, a ne za deset!“

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Filip je svima poklonio po cvijet, a potom su uslijedila dva iznenađenja - prvo je došao mađioničar Čudomix, a potom svirači! To je posebno razveselilo Marija, koji nije bio oduševljen mađioničarem. Svi su se ustali i zapjevali, a potom je Filip pročitao ovotjedni poredak: drugo mjesto zauzela su čak četiri kandidata; Marinela, Silvijana, Mario i sam večerašnji domaćin, a pobjednica tjedna bila je Marina! „Za Bukovicu, Kotare, Slavoniju i Zadar...“, rekla je dirnuta Marina i nastavila: „Dolazim vam opet u 'Večeru za 5 na selu', čekajte me.“

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Sljedeći tjedan upoznat ćemo nove živopisne kandidate iz Velike Gorice i okolice - ne propustite pogledati nove epizode 'Večere za 5 na selu' od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba