Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'ultra popularni tjedan'

Sven Perec nakon finalne epizode: 'Sa svim kandidatima sam u kontaktu osim s Božidarom'

Pobjednik bjelovarskog tjedna 'Večere za 5 na selu' Sven Perec za RTL.HR otkriva po čemu će mpamtiti ovo kulinarsko iskustvo, što je bilo ključno za njegovu pobjedu te što misli o večeri kuhara Božidara.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 5.6.2021. u 14:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jeste li zadovoljni pobjedom u showu 'Večera za 5 na selu' i jeste li to očekivali?

Svatko od kandidata bio bi zadovoljan pobjedom pa sam tako i ja. Isto tako, vjerujem, da je svaki od natjecatelja barem potajno očekivao pobjedu.

Po čemu mislite da je vaša večera bila bolja od ostalih, tj. da je zaslužila pobjedu? Što mislite čime ste osvojili goste?

Sve večere su bile posebne, svaka na neki svoj način. No pokušao sam ponuditi moderan pristup nekim tradicionalnim namirnicama koje se u mojoj obitelji konzumiraju, poput bakinih sarmica. Također, uvijek prisutnu piletinu sam pripremio na jedan nestandardan način spojivši je s batatom i punjen šampinjonima koje preporučam kao obavezan prilog kad se priprema piletina na roštilju. Uobičajene kremšnite dopunjene su ljubičastim batatom koji zamjenjuje kremu od jaja u potpunosti i tako im daje svježinu i različitost.

Uz to, većina gostiju je bila zadovoljna mojim ambijentom, serviranjem, okusima i općim dojmom. Vjerujem da je svaki od elemenata dijelom utjecao na njihove odluke, odnosno ocjene.

Čija večera je vama bila najbolja?

Preljev Božidarovog deserta bih ocijenio kao najbolji dio deserta u večerama. Bez obzira na jednostavnost, a Nedjeljkini naresci su bili vrlo dobro predjelo. Sanela i Mateo su napravili prava mesna jela koja su mi odgovarala. Ne bih generalizirao, nema potrebe za time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kakva vam je bila Božidarova večera?

Večera Božidara bila je prosječna, daleko ispod očekivanog, a još dalje od najavljenog. Rižoto s gljivama je bio solidan, ništa spektakularno, fino, ali ništa 'vau'. Glavno jelo je bilo svakako superiornije prezentirano od naših jela, ali svinjski kare je stvarno bio presuh.  Ja bih umjesto karea koristio but ili puretinu, kare nikako za tu namjenu, no možda griješim, ne znam... Ostatak glavnog jela bile su zgodne sitnice, osim dlaka... Dlake nemaju ime i prezime da znam čije su, ali nisu lijep prizor. Desert - odličan preljev, zaista najbolji preljev u ovom tjednu, krema drugačija i fina, ali "biskvit" spreman za štemanje...

Zamjerate li mu na kritikama koje je dao tijekom tjedna?

Kritike nisu bile samo kritike jelu već i vrijeđane sudionika, što svakako govori neke stvari o govorniku. Većinu ste vidjeli pa se ne bih zadržavao na Božidaru. Donio nam je ultra popularan tjedan, okupio nas četvero i pokazao kako se nikada ne treba ponašati. Igru koju ne znaš izgubiti, nemoj je ni igrati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
NOVE DRAME NA VIDIKU

Zavođenje i ljubomora na farmama sve su jači: 'Mene je preokrenulo, nisam mogla to gledati'

Po čemu ćete pamtiti ovo kulinarsko iskustvo?

Po mega-popularnom videu koji se je proširio mrežom... Arapskih 17 bodova... Kraljevskoj bukovači... Zajedništvu ostatka ekipe...

Hoćete li ostati u kontaktu s ostalim kandidatima bjelovarskog tjedna?

Sa svim kandidatima sam u kontaktu osim s Božidarom, za tim nema potrebe. S ostatkom ekipe sam dogovorio peku i druženje čim posadimo batat do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na što ćete potrošiti osvojenu nagradu?

Vidjeli ste onu ružnu pozadinu iza terase. Tamo je dijelom voćnjak i vlasnik kada malčira leti mi kamenje na terasu. Kako bi se to spriječilo tu će doći limena ograda. A s obzirom na poludjelu cijenu metala morat ću se još jednom prijaviti i pobijediti da dovršim svu ogradu (smije se).

Show 'Večera za 5 na selu' pratite idući tjedan od podnedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEĆ ŠEST GODINA

Luka o braku: 'Smatram da se nisam rano oženio, bila je to ljubav na prvi pogled'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba