Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Bit će veselo

Svenovu ukusnu večeru s dvije desetke zasjenili Božidarovi komentari: 'Stalno je pričao, domaćin nije mogao doći do izražaja!'

U ponedjeljak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' gosti iz Bjelovara i okolice stigli su kod prvog ovotjednog domaćina Svena Pereca, koji je pripremio vrlo zanimljiva jela, a najviše kritika i komentara na servirano imao je predsjednik Udruge kuhara grada Bjelovara.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 31.5.2021. u 21:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovotjedni natjecatelji - Sanela, Nedjeljka, Mateo i Božidar, okupili su se kod Svena koji ih je ljubazno dočekao i za početak ponudio aperitivom kako bi se bolje upoznali. Iako je mala trema uvijek prisutna na prvoj večeri, doček se svima svidio, osim Božidaru.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Očekivao sam ljepši doček, malo glamurozniji. Ovo mi nije bilo onako bogato kako bih ja to napravio“, kazao je Božidar, inače kuhar i predsjednik Udruge kuhara grada Bjelovara. Nakon upoznavanja ekipa se smjestila za stol, a kako se Sven inače bavi uzgojem batata, bio je ponuđen kruh od ljubičastog batata, rolice od mljevenog mesa te umak od sira.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Ako gledamo po nekim standardima vizualno, predjelo je po meni bilo jako siromašno. Trebalo je biti malo pojačano, ovo sve skupa kad bi izvagao bi bilo 80 grama“, krenuo je komentirati Božidar pa je nastavio: „Rikola salata ne paše uz sve to i pravilo je da sve što je na tanjuru mora biti jestivo, a je li bilo jestivo – nije! Je li posuda u kojoj su bili sirevi bila jestiva? Nije! On je mogao tu posudu napraviti od nečeg drugog i onda se to moglo poslije pojesti. I trebao je bolje izbalansirati okuse.“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Za razliku od stručnog kuhara, ostalim je gostima predjelo bilo lijepo, ukusno, dobro izbalansirano i količinski dovoljno. Za glavno jelo Sven je poslužio pileću roladu s nadjevom, punjene šampinjone i pečeni batat. 

„Odlično jelo, sve na svom mjestu kako je trebalo biti“, pohvalila je Sanela, a jednako je mislio i Mateo: „Piletina je bila sočna tako da nemam primjedbe, a batat je bio super!“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Za desert je poslužio kremšnite od ljubičastog batata s domaćim korama koje su mamile poglede zbog svoje neobične boje.

„U buduće kad radiš, moja sugestija ti je da uvijek moraš imati kore od lisnatog tijesta jer su ti ove prežilave“, kazao je Božidar Svenu, a domaćin je jednostavno rekao da je namjerno napravio baš ovakve kore koje je i poslužio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

„Meni kore nisu bile žilave, bilo mi je dobro“, komentirala je Nedjeljka koja za stolom nije krila da joj Božidarovi komentari pomalo smetaju. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Božidar je stalno pričao, a meni se onda nije ni pričalo, pa što ću pričati kad je on stalno pričao! A ni Sven nije pričao jer nije mogao doći do izražaja“, komentirala je nezadovoljno Nedjeljka. 

Za kraj večeri Sven je gostima priredio posebno iznenađenje – masažu za opuštanje nakon večere s kojom su Nedjeljka i Sanela bile oduševljene.

Kada je red stigao na ocjenjivanje, Nedjeljka i Mateo su domaćinu dali desetke jer im se sve svidjelo, Sanela mu je dala ocjenu 9 kako bi ostavila prostora drugim večerama, a Božidar ocjenu 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
MORA MIROVATI

'Sad sam na štakama': Petra nakon 'Braka na prvu' doživjela nezgodu i za RTL.hr objasnila što se dogodilo

Tako je Sven skupio 35 bodova, a kako će sutra proći Nejdeljka – pogledajte u utorak u 20 sati na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
EUFORIČNA I SRETNA

Ella Dvornik u studiju 'Masked Singera'! Za RTL.hr kaže: 'Ovaj show mi je najbolje iskustvo u životu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba