predjelo:
bruskete s pršutom
1 kruh francuz
maslinovo ulje
100 g mozzarella
100 g pršuta
rajčica
Kruh narežemo na tanke fete, premažemo maslinovim uljem i stavimo na ugrijanu tavu sa svake strane na dvije minute. Izvadimo na tanjur i složimo jedan list mozzarelle i jednu krišku pršuta te na vrh stavimo rajčicu.
radić s jajima
500 g radića
4 jaja
U hladnu vodu stavimo kuhati radić i jaja na 15 minuta. Ocijedimo, narežemo na manje komade, te začinimo sa soli, malo papra, dodamo maslinovo ulje i vinski ocat.
glavno jelo: teletina ispod peke
3 kg teleći flam u komadu bez kosti
100 g sušene pancete
2 kg krumpira
Teleći flam dobro začinimo s obje stranete na jednu stranu posložimo pancetu narezanu na trake. Sve zarolamo u roladu i stegnemo s konopcem. Stavimo peći zajedno s narezanim krumpirom na 1 sat i 30 minuta ispod peke.
desert: torta od sira
150 g keksa
120 g maslaca
500 g sira
3 kisela vrhnja
vanilin šećer
šećer
3 jaja
borovnice
Izmrvljeni keks s maslacem stavimo na kalup za tortu. Sir i jaja izmiješamo sa 100 grama šećera, prelijemo na keks i stavimo u ugrijanu pećnicu na 25 minuta. Vrhnje izmiksamo sa 50 grama šećera, te stavimo preko zapečenog sira na 5 minuta u pećnicu. Borovnice skuhamo sa 50 grama gustina i ohlađene prelijemo preko dobro ohlađenog kolača.