Večera za 5

Svima se svidio radić s jajima: 'Mlada žutenica, domaće maslinovo ulje, show!'

Večera kod Kristine Smolić Ročak u Debeljaku počela je s brusketama za predjelo, teletina je poslužena za glavno jelo, a za desert - cheesecake s preljevom od borovnica.

RTL.hr
15.05.2021 12:30

predjelo:

bruskete s pršutom
1 kruh francuz
maslinovo ulje
100 g mozzarella
100 g pršuta
rajčica

Kruh narežemo na tanke fete, premažemo maslinovim uljem i stavimo na ugrijanu tavu sa svake strane na dvije minute. Izvadimo na tanjur i složimo jedan list mozzarelle i jednu krišku pršuta te na vrh stavimo rajčicu.

radić s jajima
500 g radića
4 jaja

U hladnu vodu stavimo kuhati radić i jaja na 15 minuta. Ocijedimo, narežemo na manje komade, te začinimo sa soli, malo papra, dodamo maslinovo ulje i vinski ocat.

Kristina Smolić Ročak

glavno jelo: teletina ispod peke
3 kg teleći flam u komadu bez kosti
100 g sušene pancete
2 kg krumpira

Teleći flam dobro začinimo s obje stranete na jednu stranu posložimo pancetu narezanu na trake. Sve zarolamo u roladu i stegnemo s konopcem. Stavimo peći zajedno s narezanim krumpirom na 1 sat i 30 minuta ispod peke.

Kristina Smolić Ročak

desert: torta od sira
150 g keksa
120 g maslaca
500 g sira
3 kisela vrhnja
vanilin šećer
šećer
3 jaja
borovnice

Izmrvljeni keks s maslacem stavimo na kalup za tortu. Sir i jaja izmiješamo sa 100 grama šećera, prelijemo na keks i stavimo u ugrijanu pećnicu na 25 minuta. Vrhnje izmiksamo sa 50 grama šećera, te stavimo preko zapečenog sira na 5 minuta u pećnicu. Borovnice skuhamo sa 50 grama gustina i ohlađene prelijemo preko dobro ohlađenog kolača.