Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
USLAST!

Svinjska rebarca bila su prefina: 'Okus mesa bio je fantastičan, a prilog je upotpunio cijeli obrok, čista desetka!'

Studentica Barbara Brkljača svoje je goste dočekala u Puli, a pripremila im je jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Ledena torta, glavnog jela Za prste polizati i deserta Bakina torta.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
RTL.HR/ 10.6.2021. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

sastojci za predjelo:
majoneza
tramezzini
sirni namaz
pečena šunka
namaz od patlidžana
namaz od artičoka
cherry rajčice
zelena salata

U blenderu miksamo sirni namaz i šunku, posolimo i popaprimo i dobili smo namaz od šunke. Na pleh stavimo jedan tramezzini kruh i na to slažemo namaz od šunke, cherry rajčice i salatu. I tako više sljedova s različitim namazima, a nakon četvrtog slijeda premažemo sve s majonezom i dekoriramo.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

sastojci za glavno jelo:
marinirana svinjska rebarca
lovorov list
1 luk
2 žlice smeđeg šećera
1 dl piva
200 ml kečapa
50 ml jabučnog octa
30 ml umaka od soje
komadić kože dimljene slanine
komadić đumbira
režanj češnjaka
2 mrkve
2 stabljike celera s listom
1 jabuka
pola manjeg bijelog kupusa
žlica senfa
120 g milerama
40 g majoneze
1 limun
malo šećera
sol i papar
20 ml suncokretova ulja

Rebra prepolovimo i stavimo kuhati do sat vremena. Zatim posolimo vodu i dodamo lovorov list i luk. U tavu pripremamo BBQ umak. Smeđi šećer karameliziramo na srednje jakoj vatri, čim se šećer počne topiti, dodamo kožu špeka, listiće đumbira i zdrobljeni češnjak te zalijemo octom. Na to dolijemo pivo, soju i kečap. Dodamo papar i koricu limuna. Smanjimo vatru i kuhamo BBQ umak 15-ak minuta. Kad je gotov, ugasimo vatru i pustimo da se umak ohladi te procijedimo. Kuhana rebarca provučemo kroz BBQ umak da se skroz natope i stavimo ih na pekač obložen papirom za pečenje. Popaprimo ih i stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva. Peku se oko 25 minuta do pola sata.

Zatim pripremamo coleslaw salatu. Kupus smo narezali na tanke trakice, mrkvu također. Celer smo narezali na ploškice. Ta tri sastojka stavimo u zdjelu. U drugoj zdjelici iscijedimo limun i dodamo prstohvat šećera. Pomiješamo da se šećer otopi. Dodamo zatim senf, majonezu i vrhnje. Posolimo i popaprimo. Pomiješamo i dodamo u kupus. Naribamo jabuku i poškropimo je s nekoliko kapi limuna. Naribanu jabuku dodamo u kupus i promiješamo. Dodamo suncokretova ulja i dodatno popaprimo.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

sastojci za desert:
3 pakiranja keksa Plazma
7 žumanjaka
5 žlica šećera
250 g maslaca
1 kompot od višanja
150 g badema
šlag

U blenderu smiksamo kekse i stavimo ih u zdjelu. Potom smiksamo bademe i stavimo ih u kekse. Žumanjke i šećer smiksamo s mikserom. Zatim ih kuhamo na pari i dodamo maslac da se otopi. Kad su žumanjci gotovi, stavimo ih u kekse. Dodamo kompot od višanja i sve dobro promiješamo. Na kraju izlijemo u pleh. Smiksamo šlag i stavimo ga preko torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEĆ ŠEST GODINA

Luka o braku: 'Smatram da se nisam rano oženio, bila je to ljubav na prvi pogled'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba