Za glavno jelo domaćica Lukrecia je pripremila svinjski lungić s domaćom mrkvom u umaku od meda i teriyakija.
Kad sam vidio mrkve, znao sam da je to nešto zdravo", rekao je Ivan kojem se svidjela kombinacija okusa, baš kao iSnježani: Svidjelo mi se to slatko i slano, jako dobra kombinacija", a Tomislavu je pak glavno jelo bilo – preslatko!
Ako se vama sviđa ovakva kombinacija namirnica, evo recepta:
Svinjetina s mrkvom I mladim lukom u teryjaki umaku s medom
Postupak:
- Svinjetinu narezati na 3 cm komadiće i staviti u dublju tavu sa maslinovim uljem, sol i papar.
- Očistiti tzv. amsterdamske "baštinske" mrkve te ih dodati u tavu na 12 minuta dok ne postanu zlatne.
- U međuvremenu nasjeckati mladi luk.
- U tavu dodati malo vode da se mrkve deglaziraju te staviti mladi luk,teriyaki umak i med te prokuhati još 3 minute.
- Poslužiti uz rižu.