Večera za 5

Svinjski lungić u umaku od meda i teriyakija nekima je bio čista fantazija, a drugima - presladak!

Lukrecijino glavno jelo nazvano je 'Mrkvica slatkica', a tako i izgleda!

RTL.hr
03.11.2020 11:45

Za glavno jelo domaćica Lukrecia je pripremila svinjski lungić s domaćom mrkvom u umaku od meda i teriyakija.

Kad sam vidio mrkve, znao sam da je to nešto zdravo", rekao je Ivan kojem se svidjela kombinacija okusa, baš kao iSnježani: Svidjelo mi se to slatko i slano, jako dobra kombinacija", a Tomislavu je pak glavno jelo bilo – preslatko!

Ako se vama sviđa ovakva kombinacija namirnica, evo recepta:

Svinjetina s mrkvom I mladim lukom u teryjaki umaku s medom

Večera za 5 na selu

Postupak:

- Svinjetinu narezati na 3 cm komadiće i staviti u dublju tavu sa maslinovim uljem, sol i papar.

- Očistiti tzv. amsterdamske "baštinske" mrkve te ih dodati u tavu na 12 minuta dok ne postanu zlatne.

- U međuvremenu nasjeckati mladi luk.

- U tavu dodati malo vode da se mrkve deglaziraju te staviti mladi luk,teriyaki umak i med te prokuhati još 3 minute.

- Poslužiti uz rižu.