Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Rapsodija okusa

Svojim fantastičnim morskim jelima Lina osvojila konkurenciju i prešla u vodstvo!

U današnjoj epizodi kulinarskog showa „Večera za 5 na selu“ kuhala je umirovljenica Lina, a nazivi njezinih jela izazvali su veliko zanimanje kod kandidata

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 27.6.2019. u 22:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Linin se jelovnik sastojao od predjela imena Uspavani markači na zelenom lancunu, glavnog jela Dinovi maratonci u supjeri, uz pomoć skrivača škampa i kalimara te deserta Punjeni balini od datula. 

Kad su došli gosti, prvo su se počastili aperitivom, nazdravili za veselo druženje i ubrzo počeli s predjelom.

„Lina, komplimenti, ovo je stvarno izvanredno“, rekao je Plamenko, a i ostali gosti imali su samo riječi hvale - i za izgled i za okus! A nakon predjela uslijedio je 'uvod u glavno jelo' - juha od škampa! „Odlično, Lina, predivno“, komentirala je Dinka, no Plamenko nije dijelio takvo mišljenje. „Razočaralo me što sam u juhi osjetio glutaminat. Škamp je bio vrhunski, s sve oko njega jedna improvizirana juha“, rekao je. 

Kreativno glavno jelo

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Glavno jelo također je sve oduševilo izgledom, a i okusi su bili fantastični. „Nisam se nadala da će Lina biti toliko kreativna, da će u lignje staviti škampe - to je izgledalo kao bajka! Jela su me iznenadila više nego nazivi“, rekla je Dinka, a čak ni Plamenko nije imao primjedbe. Došlo je vrijeme za slatki trenutak. „Desert je bio lijepo serviran, zanimljivog izgleda, Lina ga je dobro osmislila“, rekla je Sandra, a Dinki se svidio taj orijentalni štih.

Potom je Lina donijela darove za goste i svatko je dobio izvezeni jastučić. „Dobili smo jastuk pun mirisa lavande na kojem ćemo ležati, mirisati, pa uživati…, savršeno“, bila je oduševljena Dinka. „Ugodno me iznenadila, dobio sam jastuk na kojem piše Zbićina, pa ne može biti ljepše“, rekao je Plamenko. 

Lina prešla u vodstvo

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon ukusne večere, gosti su prvo zapjevali, a potom su zadovoljni i siti dali svoje ocjene za Linine delicije. Sandra je dala ocjenu osam jer joj je juha bila malo previše pikantna, a lignjama je nedostajala pikantnost, Dinka se odlučila za desetku jer joj je sve bilo super, Asunta je dala ocjenu devet samo zato što smatra da je desert bio jako brzo gotov, a Plamenko se odlučio za osmicu.

Lina je prešla u vodstvo, a hoće li zadnja kandidatkinja creskog tjedna, umirovljenica Asunta, svojim jelima nadmašiti gospođu Linu - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa „Večera za 5 na selu“ od 20 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hmmm?

Jesu li se oni to zaljubili? Između Dragoljuba i Ljiljane frcaju iskre: 'Stvaraju mi se neki pomiješani osjećaji'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba