Tehničar za telekomunikacije, Matija Žagar iz mjesta Polane kraj Delnica, suprug je i otac dvoje djece koji sebe smatra iskrenom i emotivnom osobu kojoj je na prvom mjestu obitelj. U slobodno vrijeme Matija još nadograđuje kuću, povremeno snowboarda, koliko mu zdravlje dopuštalo koje je poprilično stradalo u teškoj prometnoj nesreći.
Budući da je veliki obožavatelj gulaša i tradicionalne kuhinje te teletine pod pekom, bilo je samo pitanje vremena kada će se prijaviti u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' . Ne samo da je u showu htio prikazati svoje kulinarske vještine, već se htio družiti, ali i predstaviti gastronomiju svog rodnog Gorskog kotara među kojima se našla jedna riječna riba.
"Ta zlatna pastrva je predjelo i po nju sam išao u susjednu Sloveniju", rekao je 31-godišnji Matija koji je objasnio kako ne poznaje nikog tko dimi pastrvu u Hrvatskoj. Kako bi dobio još posebniju aromu, Matija je dodao svoj tajni sastojak, nekolicinu inćuna. "Baš me zanima hoće li kandidati skužiti da je unutra jer ga nisam naveo u popisu sastojaka", dodao je.
Pred kraj predjela, za večerom je Matija upitao svoje goste jesu li možda osjetili koji tajni sastojak.
Tomislav je pomislio kako je riječ o limunu, na što je Matija rekao da je to dekoracija. Ivica je objasnio kako se osjeti "neka mirodija", na što je Antonela dodala kako je možda u pitanju češnjak. Uporan je bio i Tomislav koji je ovog puta spomenuo peršin.
Ipak, nitko nije pogodio tajni sastojak pa je Matija otkrio kako je koristio ljutiku i još jednu ribu, ali morsku - nekoliko slanih inćuna.