Snježana T. odmah je komentirala kako je meso bilo mekano kao duša te da je u kombinaciji s povrćem bilo prava fantazija. Sviđa mi se što je uz teletinu poslužila povrće. Okus glavnog jela bio je spektakularan, kao i kod predjela", rekla je Dubravka.
Evo recepata!
Predjelo – Zapečeni patlidžani – ISPECI PA RECI
3 kom većih patlidžana
15 dkg dimljenih purećih prsa
3 mozarelle
15 dkg sira goude
l sjeckane rajčice
Parmezan
Bosiljak
Sol
Patlidžane ogulimo narežemo na ploške cca 0,5 cm, posolimo i ostavimo par minuta da puste vodu tj da ne budu gorki. U grill tavu stavimo par kapi ulja i s obje strane malo prepržimo patlidžane. Nakon toga stavljamo na svaku plošku mozarellu i zamotamo u rolicu. U vatrostalnu posudu slaćemo rolice, nakon toga usitniti rajčice dodati bosiljka i malo soli , preliti preko patlidžana posuti naribanim sirom i parmezanom. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva 10ak minuta - peći dok sir ne poprimi svijetlosmeđu boju.
Glavno jelo – Punjena teleća prsa i lešo povrće – LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ
Odkoštena teleća prsa 2.5 kg
5 starijih žemlji
0,5 l mlakog mlijeka
2 glavice crvenog luka
Češnjak
Nasjeckani peršin
Muškatni oraščić
Sol
Papar
Šenoni
Brokula
Mrkva
Razmutimo jaja, mlijeko malo soli , muškatnog oraščića i prelijemo preko izrezanih žemlji,lagano promješamo i ostavimo sa strane.
U tavu staviti nasjeckani luk, kad malo omekša dodamo protisnuti češnjak. Prodinstamo i prelijemo preko namočeniih žemlji. Smjesu dobro promješati i napuniti teleća prsa.
Teletinu posoliti popapriti s obje strane, čvrsto zarolati i zavezati kuhinjskim koncem. Stavljamo ih na papir za pečenje i premažemo s uljem. Peći na 170 stupnjeva 2,5 sata. Kad su gotovi ostavimo 10 ak minuta da odstoje i režemo na debljinu 1-2 cm. Lešo povrće napraviti na pari
Desert – KRALJICA SA BIJELOM KRUNOM I SMEĐIM PLAŠTOM
Jabuke
Šećer
Punjenje
100 g mljevenih oraha
40 g crne čokolade
Malo cimeta
50 g suhih grožđica
1 bjelanjak
100 ml toplog mlijeka
Oguliti i izdubiti 5 jabuka. Staviti ih u posudu sa 2 l vode i 300 g šećera. Kuhati 15 ak minuta i izvaditi da se ohlade
Pomiješati sastojke za punjene, nakon toga napuniti jabuke i peći na 180 stupnjeva 15 minuta. Nakon što su gotove preliti ih vodom u kojoj su se kuhale. Ostaviti da se ohlade sat vremena. Prilikom serviranja preliti topljenom čokoladom i na vrh staviti šlag.