Večera za 5 na selu

Teletina mekana kao duša: Imamo Marijine recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Za glavno jelo Marija je poslužila teletinu i povrće

RTL.hr
21.04.2022 12:15

Snježana T. odmah je komentirala kako je meso bilo mekano kao duša te da je u kombinaciji s povrćem bilo prava fantazija. Sviđa mi se što je uz teletinu poslužila povrće. Okus glavnog jela bio je spektakularan, kao i kod predjela", rekla je Dubravka.

Evo recepata!

Predjelo – Zapečeni patlidžani – ISPECI PA RECI

3 kom većih patlidžana

15 dkg dimljenih purećih prsa

3 mozarelle

15 dkg sira goude

l sjeckane rajčice

Parmezan

Bosiljak

Sol

Patlidžane ogulimo narežemo na ploške cca 0,5 cm, posolimo i ostavimo par minuta da puste vodu tj da ne budu gorki. U grill tavu stavimo par kapi ulja i s obje strane malo prepržimo patlidžane. Nakon toga stavljamo na svaku plošku mozarellu i zamotamo u rolicu. U vatrostalnu posudu slaćemo rolice, nakon toga usitniti rajčice dodati bosiljka i malo soli , preliti preko patlidžana posuti naribanim sirom i parmezanom. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva 10ak minuta - peći dok sir ne poprimi svijetlosmeđu boju.

Glavno jelo – Punjena teleća prsa i lešo povrće – LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ

Odkoštena teleća prsa 2.5 kg

5 starijih žemlji

0,5 l mlakog mlijeka

2 glavice crvenog luka

Češnjak

Nasjeckani peršin

Muškatni oraščić

Sol

Papar

Šenoni

Brokula

Mrkva

Razmutimo jaja, mlijeko malo soli , muškatnog oraščića i prelijemo preko izrezanih žemlji,lagano promješamo i ostavimo sa strane.

U tavu staviti nasjeckani luk, kad malo omekša dodamo protisnuti češnjak. Prodinstamo i prelijemo preko namočeniih žemlji. Smjesu dobro promješati i napuniti teleća prsa.

Teletinu posoliti popapriti s obje strane, čvrsto zarolati i zavezati kuhinjskim koncem. Stavljamo ih na papir za pečenje i premažemo s uljem. Peći na 170 stupnjeva 2,5 sata. Kad su gotovi ostavimo 10 ak minuta da odstoje i režemo na debljinu 1-2 cm. Lešo povrće napraviti na pari

Desert – KRALJICA SA BIJELOM KRUNOM I SMEĐIM PLAŠTOM

Jabuke

Šećer

Punjenje

100 g mljevenih oraha

40 g crne čokolade

Malo cimeta

50 g suhih grožđica

1 bjelanjak

100 ml toplog mlijeka

Oguliti i izdubiti 5 jabuka. Staviti ih u posudu sa 2 l vode i 300 g šećera. Kuhati 15 ak minuta i izvaditi da se ohlade

Pomiješati sastojke za punjene, nakon toga napuniti jabuke i peći na 180 stupnjeva 15 minuta. Nakon što su gotove preliti ih vodom u kojoj su se kuhale. Ostaviti da se ohlade sat vremena. Prilikom serviranja preliti topljenom čokoladom i na vrh staviti šlag.