Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST!

Teletina mekana kao duša: Imamo Marijine recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Za glavno jelo Marija je poslužila teletinu i povrće

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
RTL.HR/ 21.4.2022. u 12:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Snježana T. odmah je komentirala kako je meso bilo mekano kao duša te da je u kombinaciji s povrćem bilo prava fantazija. „Sviđa mi se što je uz teletinu poslužila povrće. Okus glavnog jela bio je spektakularan, kao i kod predjela“, rekla je Dubravka. 

Evo recepata! 

Predjelo – Zapečeni patlidžani – ISPECI PA RECI

3 kom većih patlidžana

15 dkg dimljenih purećih prsa

3 mozarelle

15 dkg sira goude

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

½ l sjeckane rajčice

Parmezan

Bosiljak

Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
upoznajte nove kandidate!

Pulski tjedan je pred nama! 'Večera za 5 na selu' stiže u Istru, očekuju nas predana volonterka, osebujni umjetnik....

Patlidžane ogulimo narežemo na ploške cca 0,5 cm, posolimo i ostavimo par minuta da puste vodu tj da ne budu gorki. U grill tavu stavimo par kapi ulja i s obje strane malo prepržimo patlidžane. Nakon toga stavljamo na svaku plošku mozarellu i zamotamo u rolicu. U vatrostalnu posudu slaćemo rolice, nakon toga usitniti rajčice dodati bosiljka i malo soli , preliti preko patlidžana posuti naribanim sirom i parmezanom. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva 10ak minuta - peći dok sir ne poprimi svijetlosmeđu boju.

Glavno jelo – Punjena teleća prsa i lešo povrće – LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ

Odkoštena teleća prsa 2.5 kg

5 starijih žemlji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

0,5 l mlakog mlijeka

2 glavice crvenog luka

Češnjak

Nasjeckani peršin

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Muškatni oraščić

Sol

Papar

Šenoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Brokula

Mrkva

Razmutimo jaja, mlijeko malo soli , muškatnog oraščića i prelijemo preko izrezanih žemlji,lagano promješamo i ostavimo sa strane.

U tavu staviti nasjeckani luk, kad malo omekša dodamo protisnuti češnjak. Prodinstamo i prelijemo preko namočeniih žemlji. Smjesu dobro promješati i napuniti teleća prsa.

Teletinu posoliti popapriti s obje strane, čvrsto zarolati i zavezati kuhinjskim koncem. Stavljamo ih na papir za pečenje i premažemo s uljem. Peći na 170 stupnjeva 2,5 sata. Kad su gotovi ostavimo 10 ak minuta da odstoje i režemo na debljinu 1-2 cm. Lešo povrće napraviti na pari

Desert – KRALJICA SA BIJELOM KRUNOM I SMEĐIM PLAŠTOM

Jabuke

Šećer

Punjenje

100 g mljevenih oraha

40 g crne čokolade

Malo cimeta

50 g suhih grožđica

1 bjelanjak

100 ml toplog mlijeka

Oguliti i izdubiti 5 jabuka. Staviti ih u posudu sa 2 l vode i 300 g šećera. Kuhati 15 ak minuta i izvaditi da se ohlade

Pomiješati sastojke za punjene, nakon toga napuniti jabuke i peći na 180 stupnjeva 15 minuta. Nakon što su gotove preliti ih vodom u kojoj su se kuhale. Ostaviti da se ohlade sat vremena. Prilikom serviranja preliti topljenom čokoladom i na vrh staviti šlag.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BAŠ JE NAPETO!

ODLUKA JE DONESENA! Silvana je napustila farmu: 'Ako misli biti s njom neka promijeni profesiju iz šofera u psihijatra'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba