Play ponuda
Play ponuda
O DUKATIMA I NOŠNJI

Tihana: 'Kad sam se udavala, od bake sam dobila dukat, koji ću proslijediti snahi'

Stjepan je osmislio zanimljive nazive svojih jela, a desert je kod svih natjecateljica izazvao najveću pozornost - na što je domaćin i računao!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 11.7.2019. u 17:00
Play ponuda

„Desert sam nazvao Zlatni dukat zato što se svi obraduju i prvih deset minuta misle da će dobiti dukate, a dobiju krempitu“, rekao je domaćin koji je uvjeren da će se svima toliko svidjeti desert da će dijeliti recept. „Ja ću zlatni dukat spremiti u perinu“, rekla je Gabrijela da bi tijekom večer domaćin objasnio o čemu je zapravo riječ.

„Da dobijem dukat, mislim da ga nikad ne bih prodavala. Ni za živu glavu“, rekla je Gabrijela, a Jasmina dodala: „Zato nije loše imati što više dukata.“ Gabrijela je tijekom večere željela znati više i o tradicionalnoj slavonskoj nošnji. „Ovo na meni je šokačka slavonska košulja i reklja. To je staro osamdeset godina i sad se nosi uglavnom za neke prigode. Prije se to u selu nosilo svakodnevno, a sad nošnju nosim obično za Vinkovačke jeseni“, rekao je domaćin.

„Meni se to jako sviđa, volim te šokačke ukrase. Reklju ima i moj tata, nosio ju je u mojim svatovima, ima i moj sin, malu jednu. Volim i tamburice i sve što je vezano uz našu tradiciju - ples, kolo, ma, sve! Tako da mi baš paše ovaj naš ambijent danas“ zaključila je knjižničarka Tihana.

Kulinarski show „Večera za 5 na selu“ gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te u petak u 20 sati samo na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽELI IĆI

Kakva predivna gesta! Nikola je u 23 godine bio samo jedanput na moru, a Martina ga s obitelji pozvala k sebi u vikendicu

Play ponuda

Više s weba