Večera za 5

Tihana oduševila goste, a posebno Stjepana: Vrhunska priprema jela, osjećam se kao car!"

Druga ovotjedna večera u slavonskom tjednu ispunila je očekivanja i najzahtjevnijih gostiju jer su kući svi otišli ispunjeni zadovoljstvom.

Press
09.07.2019 22:14

Knjižničarka Tihana u utorak navečer ugostila je ekipu u svom domu u Osijeku kako bi zajedno kušali jela koja je pripremila. Domaćica ih je dočekala s aperitivom – slavonskom rakijom prikladno ponuđenom u čokančićima, a nakon kratkog opuštanja, na stol je došlo Tihanino predjelo – Carska pita. Pita od jaja, slanine, dimljenog sira, kiselih krastavaca i ostalih namirnica toliko je oduševila gošće, da su neki čak htjeli i komad više.

Večera za 5 na selu

Oduševio me izbor namirnica u piti. Nisam tražila još zato što nitko nikad ne traži još i ja uvijek prva pojedem", izjavila je simpatična Gabrijela, a Stjepan se složio da se Tihanino predjelo s razlogom zove Carsko.

Nakon uspješnog predjela, stiglo je i glavno jelo zanimljiva imena Crveni vapaj na žalu. Iako su se vodile duge rasprave oko toga što bi to ime moglo značiti, Tihana je na tanjuru poslužila ručno rađene krokete od krumpira s junetinom u umaku. Izgled i okus jela ponovno su zadovoljili svačija očekivanja te je domaćica još jednom uživala u pohvalama.

Večera za 5 na selu

Glavno jelo je bilo vrhunsko, opet sam sve pojela", kroz smijeh je priznala Gabi, a i tanjuri ostalih natjecatelja brzo su bili očišćeni".

Za desert imena Volim se gibat, gibat Tihana je poslužila tradicionalni slavonski kolač – gužvaru s makom i jednu, malo noviju verziju – gužvaru s čokoladom. Gostima se svidio i desert iako su već bili siti pa se može zaključiti kako je Tihana pripremila jednu kvalitetnu večeru. Zbog toga je od Gabi i Stjepana dobila čistu desetku.

Večera za 5 na selu

Zahvaljujem se domaćici na vrhunskoj pripremi jela, osjećam se kao car i idem kući kao car! Sve je bilo fenomenalno!", oduševljeno je izjavio Stjepan.

Jasna joj je dala ocjenu 9, a Jasmina 8 jer smatra da je sve bilo dobro, ali joj atmosfera nije bila po volji. Tako je Tihana zaslužila 37 bodova, što nije dovoljno da preuzme vodstvo.

Večera za 5 na selu

Idući na redu za večeru je jedini muškarac u ekipi – profesor Stjepan, a što će on skuhati i može li šarmirati djevojke jelom i atmosferom, pogledajte u srijedu u 21 sat na RTL-u!