Večera za 5 na selu

Tomislav o svom mini poslovnom carstvu: 'Sve u životu mi je bilo napeto, pa mi je to već postalo normalno'

Možda se Tomislavova tajna krije u tome što iznajmljuje quadove, ali ih rado vozi u slobodno vrijeme pa tako ne dijeli poslovno od privatnog

RTL.hr
17.11.2022 11:15

Da je ideja začetak svega, zna dobro 33-godišnji Tomislav Mance iz Brod Moravica. Njegov poslovni put je započeo u vrlo mladoj dobi kada se počeo baviti mehanikom, nakon čega je htio malo više saznati, o struji, kako je rekao pa je postao i tehničar je za elektrostrojarstvo. Popravljajući automobile i motore, shvatio je kako bi bila izvrsna ideja pokrenuti vlastiti kafić, a za kraj je odlučio kupiti quadove i početi ih iznajmljivati. Ovaj Goranin koji za sebe kaže da je vedra, zabavna i poduzetna osoba pored svega pronađe vremena za svoju obitelj, ali i kuhanje pa se odlučio prijaviti u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' prvenstveno s ciljem promocije svog rodnog kraja za koji smatra da nije dovoljno zastupljen na televiziji.

Inače, Tomislav radi puno poslova, a mlad je pa je otkrio kako je cijeli njegov put započeo.

Prema njegovim riječima, prvo se bavio mehanikom, nakon čega je otvorio firmu, a zatim i kafić s kojim se, kako kaže, igrao. U svemu tome je pronašao vremena i za kuhanje, no onda mu je sinula ideja s quadovima jer "puno ljudi dođe u Gorski kotar pa se dive". Tada se pitao zašto ne bi probao s tim biznisom jer je već tada shvatio kako bi turistima mogao pokazati čari i ljepote svog kraja.

Slično misli i Petra koja je rekla kako u Hrvatskoj treba puno hrabrosti kako bi krenuo sam u svoj posao, pogotovo ako nemaš zaleđinu roditelja, nekakvih naslijeđenih poduzeća, firmi, kako god. Antonela s druge strane, smatra da je Tomislav sam stvorio svoje mini poslovno carstvo jer se nitko od njegovih ne bavi mehanikom. Djevojke su se složile kako Tomislavu nije lako jer je samostalno krenuo u pokretanje nekolicine poslova.

Prije nego li je krenuo s poslom, Tomislav se već pripremio na broje obaveze. "Kako mi je sve u životu bilo napeto, pa ti je onda napeto i ostane već pod normalno. Kada ti je monotono i dosadno, onda i traži nešto novo", zaključio je.