Večera za 5

Trebaju li baka i šogor dobiti ocjene za Eninu večeru?

Predjelo su svi jeli osim Dubravke jer je u njemu bilo sira, no ona je dobila svoje!

RTL.hr
2019-06-05 22:11
Pročitajte još
'Večera za 5 na selu' kod Ene Petković

Natjecatelje iz Moslavine danas će u Večeri za 5 na selu" ugostiti najmlađa kandidatkinja, ekonomistica Ena Petković iz Kutinske Slatine. Sve što me mama naučila naginje na tradicionalnu stranu", rekla je 30-godišnjakinja koja, uz svoje kulinarske vještine, želi pokazati i ljepote kleti Romić.

Nakon nabave namirnica Ena je počela pripremati svoj jelovnik, koji se sastoji od predjela Nije slatko, al' je torta, glavnog jela Moslavina u bakinom loncu i desert Taškrle . Vidim da je bakin meni u igri", bio je zadovoljan Zoran, a Dubravka je negodovala : Žao mi je što si nisam ponijela neki sendvič."


'Nadam se da mi neće poslužiti nešto što ne jedem'

Baka Nada uskočila je pomoći svojoj unuci u spravljanju knedli za glavno jelo, a za Dubravku će napraviti malo drukčije jelo - umjesto divljači, dobit će gljive! A kad je stavila kuhati knedle, Ena je počela s pripremom predjela. Nadam se da mi neće poslužiti nešto što ne jedem jer se baš zainteresirala za veganski način prehrane", rekla je Dubravka. Na red je došao desert - i to pravi tradicionalni, a Dubravka će dobiti voćnu salatu.

Image 3656853 (auto)
Image 3656853 (auto) FOTO: RTL

Marija je došla ranije kako bi Enu iznenadila frizurom, a dotad je Enin šogor pripremao aperitiv. Bilo bi mi draže da je Ena to sama odradila", komentirala je Marija. Ubrzo su došli ostali natjecatelji i svi su nazdravili rakijom za zabavnu večer, a Ena ih je ugodno iznenadila pogačicama.


'Imala sam jedno malo janje...'

Predjelo su svi jeli osim Dubravke jer je u njemu bilo sira, no ona je dobila svoje! Ena se potrudila i napravila predjelo samo za mene. Svaka joj čast, baš je draga!" rekla je Dubravka. Kad je donijela glavno jelo, Zoran je odmah imao komentar. Izgled me nije bacio s nogu, bilo mi je normalno napravljeno, ali ništa posebno", rekao je. Dubravka je dobila svoju verziju glavnog jela, a Marija također ne jede divljač, ali je naglasila: Prvi put u životu učinit ću iznimku, probat ću barem komadić."

Image 3656847 (auto)
Image 3656847 (auto) FOTO: RTL

Tijekom večere potegnula se priča kako pobjednik plaća janjca, a Spomenko ga peče, što se nimalo nije svidjelo Dubravki. Imala sam jedno malo janje koje sam othranila na dudicu i nekako ga ne mogu zamišljati na nečijoj večeri, nemojte se ljutiti", rekla je, no Marija ne vidi zašto je onda uopće došla u Večeru za 5 na selu." Taškrle su se svidjele svima, baš kao i Dubravki njezina voćna salata, a uslijedilo je još jedno iznenađenje - Enin šogor donio je svima vino na dar.


Dubravki je sve bilo savršeno

Prvu je ocjenu dao Zoran i on se odlučio za devetku jer umak u glavnom jelu nije bio po njegovu ukusu, Marija je dala ocjenu sedam je desert bio preobilan, a i malo joj je smetalo što su joj baka i šogor pomagali, Dubravki je sve bilo savršeno pa je Ena dobila ocjenu deset, a Spomenko je dao osam jer je više očekivao od predjela, a i glavno jelo nije mu bilo dovoljno pikantno.

A hoće li Zoran nakon svoje večere oduzeti Eni vodstvo te ima li u planu pripremiti poseban jelovnik za Dubravku - pogledajte sutra u 21 sat na RTL-u u kulinarskom showu Večera za 5 na selu."

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.