Večera za 5 na selu

Trebate ideju za ručak: Imamo Mandine recepte, ali iz ovogodišnje Večerice

Manda je već bila u 'Večeri za 5', a u četvrtak je kuhala za ovotjedne kandidate ovogodišnje 'Večere za 5 na selu'.

RTL.hr
19.11.2021 12:00

Predjelo

Veselo ljeto

Manda Filipović

Sastojci:

4 veća krumpira

1 jaje

1 žlica brašna

Dimljeni losos

Krastavac

Rotkvice

1 luk

Vlasac

Svježi krem sir

Pola žlice wasabi paste

Malo limuna

Priprema:

Izribamo 4 veća krumpira, dodamo jedno jaje, jednu žlicu oštrog brašna, začine po želji (sol, papar, majoran). Sve izmiješamo dok ne dobjemo lijepu masu za oblikovanje Puffera". Puffere – medaljone popržimo na tavi na malo ulja s obje strane.

U međuvremenu dok se medaljoni prže, izrezati krastavac i crvene rotkvice na listice.

Dodamo 2 do 3 žlice svježeg kremastog sira sa pola žlice wasabi paste (japanska zelena mrkva). Na popržene medaljone stavimo krastavac, rotkvice, luk, žlicu smjese od sira i wasabija.

Na vrh dodamo dvije trakice dimljenog lososa i pokapati s malo limuna.

Glavno jelo

Sarena krila

Manda Filipović

Sastojci:

Pileća prsa

Špinat

Mozzarela

Začini po želji

Maslinovo ulje

Muskatni orašćić

Vrhnje za kuhanje

Mahune

Zelena salata

Puter

Za tjesteninu je potrebno:

300 g oštrog brašna

3 jaja

Malo soli

Malo mlijeka

1 žlica soka od cikle

Priprema:

Pileća prsa razrežemo ali ne do kraja. Napravimo kao džepić. Posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i ostavimo da odstoji sat vremena.

U međuvremenu blanširamo 300 g špinata i prodinstamo luk na tavi.

Špinat ocijedimo i dodamo mu začine: sol, papar, malo muškatnog orašcica i po želji češnjaka u granulatu. Špinatu dodamo dinstani luk i sitno sjeckanu mozzarelu. Sve dobro izmiješamo. Zatim tom smjesom punimo džepiće pilećih prsa. Fiksiramo čačkalicom i pečemo na 180C izmedu 20 i 25 min.

Nakon pečenja, meso izvadimo na poseban tanjur. Tavu i masnoću u kojoj se meso peklo iskoristiti ćemo za pripremu bijelog umaka od vrhnja za kuhanje. Za prilog ćemo jošpripremiti tjesteninu (špecle). Tijesto umutimo od tih sastojaka, malo čvršće nego za palačinke. Zatim kroz pomagalo za pravljenje špecli istisnemo tijesto u posoljenu vodu. Čim tjestenina ispliva na površinu, vadimo ih i malo operemo hladnom vodom. Ocijedimo i dodamo žlicu maslinovog ulja. U tijesto stavimo žlicu soka od cikle kako bi tjestenina dobila crvenkastu boju. Zatim jošskuhamo 20 g mahuna olovčica. Prodinstamo ih na puteru i dodamo tjesteninu.

Desert

Čoko, čoko buenas noches

Manda Filipović

Sastojci:

8 jaja

200 g šećera

1 prašak za pecivo

1 margarin

600 g čkolade za kuhanje 70 % kakao

1l slatkog vrhnja

Priprema:

Žutanjke odvojimo od bjelanjaka. Žutanjcima zatim dodamo šećer, brašno, prašak za pecivo i sve izmiskamo. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg. Otopimo margarin i 200g čokolade. Čokolada ne smije prokuhati. Otopljenu čokoladu dodamo u tijesto sa žutanjcima i opet malo izmiksamo te postepeno dodamo snijeg od bjelanjaka.

Pečemo 40 min na 180C.

Krema: Vrhnje prokuhamo i ostatak čokolade izlijemo na biskvit dok je jos vruću kalupu.

Stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.

Dekoracija: Maline, pistacije i listići badema