Predjelo
Veselo ljeto

Sastojci:
4 veća krumpira
1 jaje
1 žlica brašna
Dimljeni losos
Krastavac
Rotkvice
1 luk
Vlasac
Svježi krem sir
Pola žlice wasabi paste
Malo limuna
Priprema:
Izribamo 4 veća krumpira, dodamo jedno jaje, jednu žlicu oštrog brašna, začine po želji (sol, papar, majoran). Sve izmiješamo dok ne dobjemo lijepu masu za oblikovanje Puffera". Puffere – medaljone popržimo na tavi na malo ulja s obje strane.
U međuvremenu dok se medaljoni prže, izrezati krastavac i crvene rotkvice na listice.
Dodamo 2 do 3 žlice svježeg kremastog sira sa pola žlice wasabi paste (japanska zelena mrkva). Na popržene medaljone stavimo krastavac, rotkvice, luk, žlicu smjese od sira i wasabija.
Na vrh dodamo dvije trakice dimljenog lososa i pokapati s malo limuna.
Glavno jelo
Sarena krila

Sastojci:
Pileća prsa
Špinat
Mozzarela
Začini po želji
Maslinovo ulje
Muskatni orašćić
Vrhnje za kuhanje
Mahune
Zelena salata
Puter
Za tjesteninu je potrebno:
300 g oštrog brašna
3 jaja
Malo soli
Malo mlijeka
1 žlica soka od cikle
Priprema:
Pileća prsa razrežemo ali ne do kraja. Napravimo kao džepić. Posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i ostavimo da odstoji sat vremena.
U međuvremenu blanširamo 300 g špinata i prodinstamo luk na tavi.
Špinat ocijedimo i dodamo mu začine: sol, papar, malo muškatnog orašcica i po želji češnjaka u granulatu. Špinatu dodamo dinstani luk i sitno sjeckanu mozzarelu. Sve dobro izmiješamo. Zatim tom smjesom punimo džepiće pilećih prsa. Fiksiramo čačkalicom i pečemo na 180C izmedu 20 i 25 min.
Nakon pečenja, meso izvadimo na poseban tanjur. Tavu i masnoću u kojoj se meso peklo iskoristiti ćemo za pripremu bijelog umaka od vrhnja za kuhanje. Za prilog ćemo jošpripremiti tjesteninu (špecle). Tijesto umutimo od tih sastojaka, malo čvršće nego za palačinke. Zatim kroz pomagalo za pravljenje špecli istisnemo tijesto u posoljenu vodu. Čim tjestenina ispliva na površinu, vadimo ih i malo operemo hladnom vodom. Ocijedimo i dodamo žlicu maslinovog ulja. U tijesto stavimo žlicu soka od cikle kako bi tjestenina dobila crvenkastu boju. Zatim jošskuhamo 20 g mahuna olovčica. Prodinstamo ih na puteru i dodamo tjesteninu.
Desert
Čoko, čoko buenas noches

Sastojci:
8 jaja
200 g šećera
1 prašak za pecivo
1 margarin
600 g čkolade za kuhanje 70 % kakao
1l slatkog vrhnja
Priprema:
Žutanjke odvojimo od bjelanjaka. Žutanjcima zatim dodamo šećer, brašno, prašak za pecivo i sve izmiskamo. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg. Otopimo margarin i 200g čokolade. Čokolada ne smije prokuhati. Otopljenu čokoladu dodamo u tijesto sa žutanjcima i opet malo izmiksamo te postepeno dodamo snijeg od bjelanjaka.
Pečemo 40 min na 180C.
Krema: Vrhnje prokuhamo i ostatak čokolade izlijemo na biskvit dok je jos vruću kalupu.
Stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.
Dekoracija: Maline, pistacije i listići badema