Play ponuda
Play ponuda
ZLATNA GASTRO DESTINACIJA

U Baranji običaji stari, čuvaju ih baranjski bećari

Ovaj se tjedan kulinarski show „Večera za 5 na selu“ preselio u Osječko-baranjsku županiju, gdje će specijalitete pripremati ekonomistica Sanja, konobarica, umirovljenik Stipo, njegov unuk – student agronomije Filip Golubov te umirovljenica Jolanka.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 20.7.2019. u 11:00
Play ponuda

SANJA HORVAT, 30

Sanja je ekonomistica koja s dečkom živi u Belom Manastiru, gdje i radi, ali svakodnevno posjećuje svoju rodnu kuću u Duboševici. Odrasla je u Baranji, voli svoje selo i nikada ga ne bi zamijenila velikim gradom jer obožava svježi zrak, veliki povrtnjak i svoje domaće životinje. Njezina obitelj uzgaja crvenu papriku i vrlo su ponosni na njezinu kvalitetu. Najradije spravlja tradicionalna jela, a u show se prijavila kako bi pokazala svoj talent i pokazala prekrasnu baranjsku prirodu.

SARAH GAŠPARLIN, 21

Konobarica Sarah živi u malom selu Batina i okružena je prekrasnom prirodom. Kad je riječ o kulinarskim vještinama, preferira domaća tradicionalna jela na kojima je odrastala - vraćaju je u djetinjstvo i nada se kako će jednog dana odgajati djecu na istoj kuhinji, te smatra da je jako dobra u pripremanju divljači. U slobodno vrijeme Sarah voli kuhati, pripremati večeru za obitelj i prijatelje, voziti bicikl, rolati i dugo šetati sa svojim psom.

STIPO GOLUBOV CAR, 68

Umirovljenik Stipo dolazi iz mjesta Draž, posjeduje mali OPG, koji se sastoji od vinograda (dobio je nekoliko nagrada za najkvalitetnije vino), povrtnjaka, voćnjaka, kokoši, ovaca i svinja. Osim što kuha, piše pjesme o tradicionalnim običajima i samoj Baranji, bio je voditelj KUD-a i još uvijek je aktivan na mnogim folklornim događanjima. Tradicija je njegov stil života i svoje znanje prenosi na djecu i unuke što nas dovodi do Filipa.

FILIP GOLUBOV, 22

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Filip je student agronomije koji ima iznimno mnogo talenata - svira razne tradicionalne instrumente, pjeva, svira i pleše u folklornoj skupini, tka tradicionalnu odjeću i dodatke, proučava poljoprivredu i planira svoj život posvetiti OPG-u. Osim životinja koje već posjeduju, Filip još planira kupiti koze. Naravno, voli i kuhati. Priprema samo tradicionalnu kuhinju i mrzi kada ljudi eksperimentiraju jer „ne možete poboljšati savršenstvo tradicionalnih recepata.“

JOLANKA GRGIĆ, 54

Jolanka je umirovljenica koja dolazi iz mjesta Duboševica, a svoje kulinarske vještine već je pokazala u showu „Tri, dva, jedan - kuhaj!“ Obožava vesti goblene, brine se o svojim životinjama i voli provoditi vrijeme s prijateljima. Tradicionalna kuhinja obavezna je na njezinu stolu, a sebe smatra stručnjakinjom za riblja jela. Uzgaja povrće, ima patke, kokoši i zečeve i prekrasan voćnjak. Na dnu njezina posjeda nalazi se mali potok - komadić raja za njezina njemačkog ovčara.

Kulinarski show „Večera za 5 na selu“ gledajte po ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te u petak u 20 sati - samo na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
A FINALE JE PRED VRATIMA...

Parovi nisu oduševljeni prijašnjim natjecateljima, a Martina i Ismael napustili show!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba