Između rijeke Lonje na jugu i zapadu, Česme na sjeveru i Ilove na istoku, u prekrasnoj i bogatoj prirodismjestila se živopisna Moslavina. Osim što obiluje vrhunskim i kvalitetnim vinima, među kojima je najpoznatiji škrlet, u Moslavini se mogu pronaći ukusni domaći specijaliteti po kojima je ovaj kraj poznat, a dobro jepoznato i to da se u Moslavini služe obilne porcije tako da nitko ne ostane gladan.
Neka od najpoznatijih tradicionalnih moslavačkihjela, na kojima su odrasle generacije, sudomaćih štrukli, trganci i babičine gibanice, a nezaobilazna namirnica njihove kuhinje je patka, koja se najčešće priprema pečena i poslužena s mlincima. Uz patku, nude se i specijaliteti od mesa poput teletine, junetine, svinjetine, puretine i piletine.
Osim toga, u Moslavini se rado pripremajubijeli žganci ihladetina, kao i jela od riječne ribe poput specijaliteta od smuđa, soma, štuke te šarana.
Hoće li nešto od navedenog pripremati i novi kandidati showa 'Večera za 5 na selu', pogledajte već večeras u 21 sat na RTL-u!