Večera za 5

Ugostitelj Spomenko Vida o sebi: 'Ja sam fin, nježan i neizbježan'

U Repušnici je natjecatelje ugostio Spomenko Vida, koji za sebe kaže da je sretan čovjek, kojeg najviše veseli njegova obitelj i posao kojim se bavi.

RTL.hr
07.06.2019 09:00

Spomenko je ugostitelj koji ima mali hotel Lonjske dvore u čiju je izgradnju uložio puno truda i ljubavi.

Više od 30 godina radim kao ugostitelj, oženjen sam, imam dvije kćeri, dva prekrasna unučića i jednog zeta za sada - i sretan sam čovjek. Otvorio sam restoran, odnosno mali hotel Lonjske dvore, i pedeset posto radova odradio sam sam. To se ponajprije odnosi na podove, knauf, zidove, žbuku, kako i stolarski dio. Posebno sam ponosan na terasu u Lonjskim dvorima jer sam je gotovo cijelu napravio sam. A izrađivao sam i igračke za moje unučiće i došao na ideju da od drvenih kolutića slike, što sam i uspio i te se slike sada nalaze u restoranu", otkriva Spomenko koji smatra da je puno bolje i ljepše živjeti na selu.

Život na selu je jednostavno predivan. Imamo prekrasan mir, budimo se uz cvrkut ptica i pijetlova, vrt nam je pri ruci, paradajz, paprika, krumpirići i sva ostala zdrava hrana - to je jednostavno i više nego poželjan život", kaže ugostitelj priznaje da ne kuha svaki dan, nego da je vikend rezerviran za njega.

Na sudjelovanje u 'Večeri za 5 na selu' odlučio sam se jer volim kuhati. Uglavnom, pripremam hranu vikendom za svoju obitelj i želio sam prijateljima i ostalima pokazati da znam i kuhati, da se prekrasno snalazim u tome i da sam vrlo kreativan."

Kulinarski show Večera za 5 na selu" gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te u petak u 20 sati na RTL-u!