Večera za 5

Ugostitelj Vlatko: 'Ništa mi nije teško kad pogledam svoju djecu, oni su moja energetska bomba'

Jedini ovotjedni muški kandidat Vlatko Materny dolazi iz Vurnovca pokraj Sesveta, a ponosan je suprug i otac četverogodišnje Dore te jednogodišnjeg Petra. Vlatko za sebe kaže da radoholičar - 25 godina bavi se ugostiteljstvom, a kada nije na poslu, uvijek nađe nešto što može raditi oko kuće.

RTL.hr
28.01.2020 13:00

Nemam mira, uvijek trčim za nečim i želim nešto više, a sad imam i djecu pa se zbog njih više trudim. Imam neke svoje planove i projekte koje želim ostvariti. Petar je još mali pa se ne družimo još toliko, žena je više s njim, ja provodim najviše vremena s Dorom , igramo se po dvorištu... Radoholičar sam i najviše se bavim održavanjem okućnice; farbanjem, izradom ograda. Otkrio sam da volim raditi s drvetom kad sam prestao s društvom izlaziti i kad sam se više posvetio obitelji. To me opušta na poseban način", kaže Vlatko koji obožava i provoditi vrijeme u prirodi i često planinari.

Vlatko farba

Planinarenje za mene znači ugodno društvo, ispucavanje negativnih emocija i misli i puno mi pomaže u odlučivanju nekih velikih stvari u životu", kaže večerašnji domaćin koji je kuhati naučio još kao dijete jer je volio eksperimentirati s receptima, a dio je naučio dok je radio kao konobar u ugostiteljskom objektu.

Vlatko planinari

U show sam se prijavio zato što uživam u dobrom društvu, hrani, vinu... Smatram da je moj meni pobjednički zato što je baziran na tradicionalnim jelima na hrani koja dolazi iz OPG-a, dakle, domaćoj hrani, što će se prema okusima i primijetiti", kaže ponosni otac kojemu ništa nije teško napraviti za svoju djecu.

Vlatko i Dora

Oni su moja najveća energetska bomba - kad se probudim i pogledam svoje dvoje djece, ništa mi nije teško i samo krećem dalje. Takvi su i moji roditelji, imali su restoran na moru i radili da bi napravili kuću u kojoj živimo pa bih i ja do svoje pedesete želio nešto napraviti za djecu, suprugu i sebe, da možemo uživati" , iskreno priznaje te dodaje da voli svoj život na selu i nikad ga ne bi mijenjao za gradski asfalt.Sve je stvar navike, ali ja nikad ne bih živio u stanu niti bih se mogao priviknuti na život u gradu. Odavde do centra Zagreba imam 20 minuta s autom, čak nemam problema ni kad padne snijeg jer jako dobro čiste i dobro smo povezani s gradom. Život na selu je miran, staložen, imamo životinje, mirnije je puno od grada", zaključuje Vlatko.

A kako će se njegove delicije i ambijent svidjeti natjecateljicama, ne propustite pogledati u 20 sati na RTL-u u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu'.