Play ponuda
Play ponuda
Današnja domaćica

Umirovljena učiteljica matematike: 'Ponekad sam znala prekinuti sat i odrecitirati pjesmu kad bih vidjela da svi spavaju'

U finalnoj epizodi 'Večere za 5 na selu' u Samoboru i okolici gledateljima i gostima će se predstaviti 64-godišnja Darinka Librić, koja nakon 39 godina rada u školi sada uživa u mirovini pa se u kulinarski show prijavila zbog zabave.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
RTL.HR/ 1.4.2022. u 18:00
Play ponuda

Darinka Librić je umirovljena učiteljica matematike koja se na dosadašnjim večerama pokazala kao vrlo komunikativna, direktna i zabavna osoba, a za sebe kaže kako uvijek jasno da do znanja što misli i nikad ne kalkulira. „Dosad nisam baš pobirala simpatije jer istinu nitko ne voli čuti, a ja mislim da svijet može postati bolji samo ako svatko od nas bude iskreniji i bolji“, smatra Darinka koja je svim natjecateljima u samoborskom tjednu 'Večere za 5 na selu' dala desetke, pa se tako pokazala kao vrlo jednostavna i zadovoljna gošća. „U show sam se prijavila isključivo da se malo zabavim i zafrkavam“, priznala je Darinka koja je 39 godina radila u školi kao učiteljica matematike, no sebe ne smatra strogom, a ističe i zanimljivu anegdotu iz školskih klupa.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Lijepo zanimanje je biti profesorica, ali nije cijenjeno jer se smatra da se ne treba previše truditi. No to je težak posao jer moraš biti 100 posto prisutan. Mislim da nisam bila jako stroga, ali nisam podnosila lijenost i aljkavost. Uvijek sam učenicima pokušavala prenijeti gradivo na neki simpatičan način. Ponekad sam znala prekinuti sat i odrecitirati pjesmu kad bih vidjela da svi spavaju“, prisjeća se simpatična domaćica koja sad uživa u zasluženoj mirovini. „Ponekad mi najviše odgovara ništa ne raditi zato što sam cijeli život morala neprestano raditi“, iskrena je Darinka koja ima različite interese poput pisanja i recitiranja poezije, planinarenja i povrtlarstva.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Voli domaću kuhinju s više povrća i manje mesa, najčešće kuha čušpajze, omiljeno jelo joj je grah, a svojom najvećom vrlinom prilikom spravljanja jela smatra to što iz ničega stvori nešto. A što će večeras 'stvoriti' i poslužiti svojim gostima za kraj samoborskog tjedna te može li pobijediti – pogledajte večeras od 20.15 sati na RTL-u!

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
RAZOČARANI ZADATKOM

Drugi parovi zgroženi izazovom, Karmela i Tomislav brzo grizli i pobijedili: 'Varalice izborile imunitet'

Play ponuda

Više s weba