Večera za 5

Unatoč glupiranjima, Dario ugodno iznenadio goste: 'Od 19-godišnjaka nisam očekivala tako komplicirana i...

U četvrtak navečer ekipa showa 'Večera za 5 na selu' stigla je u Bednju, gdje ju je dočekao mladi kuhar i poznati youtuber Dario Oreški. Iako se od njega možda najmanje očekivalo, domaćin je sve oduševio zahtjevnim jelovnikom.

RTL TV
05.03.2020 21:05

Čitajući Darijev popis namirnica i jelovnik, gosti su primijetili neke sastojke koji im ne odgovaraju, poput maka i svinjske jetrice, no kada je domaćin pred njih servirao jela – ugodno su se iznenadili.

Ugodno si me iznenadio jetricama, ovako još nisam probala i bilo mi je fantastično predjelo", priznala je Marija , koja je mladog kuhara čak tražila i recept za njegova jetrica s palentom.

Večera za 5 na selu

Reakcije na glavno jelo, za koje je ponudio pureću roladu s mlincima i špekom te domaćim kroketima, bile su također vrlo pozitivne.

Glavno jelo je bilo 'vau', odlično, prefino i ukusno pripremljeno", izjavila je Andreja , a Vlatka je također bila jako zadovoljna: Jako si se potrudio, odlično si to napravio. Za dečka od 19 godina nisam očekivala tako komplicirana i ukusna jela!"

Večera za 5 na selu

Za desert je poslužio kolač od maka s kremom, oko kojeg je bilo najviše predrasuda, no uspio ih je razbiti.

Desert mi je bio jako ukusan. Bojala sam se maka, ali nije se jako osjetio i bio je prozračan i dobar", komentirala je Andreja, a Marija se našalila: Tko te naučio tako fino kuhati? Ja ću te posvojiti da mi pečeš kolače!"

Na kraju večeri Dario nije imao gosta iznenađenja, nego je gost bio – on sam! Pokušao je zabaviti ekipu vicevima i šalama, no gošće se baš i nisu smijale njegovim forama.

Večera za 5 na selu

Nije me oduševio, malo mi je to bilo nepristojno", kazala je Marija, koja ga je ocijenila osmicom. Vlatka je pohvalila pripremljena jela, no dala mu je ocjenu 9 jer joj se nije svidjelo iznenađenje na kraju večeri. Andreja ga je također ocijenila devetkom, jer joj jetrica nisu odgovarala, a Ivanka mu je dala ocjenu 8 jer se nije držao tradicije. Tako je Dario zaradio 34 boda pa je Vlatka i dalje na vrhu ljestvice.

Večera za 5 na selu

Zadovoljan sam večerom, po reakcijama cura čini mi se da su bile zadovoljne. Sutra kuha Ivanka i očekujem sve 'pic-pic' i na vrhunskom nivou", zaključio je Dario.

Što će Ivanka pripremiti, hoće li kuhati bolje od svoje kćeri – pogledajte u petak u 20 sati na RTL-u!