Večera za 5 na selu" zabavna je emisija u kojoj petero natjecatelja kuhaju jedni za druge u nadi da će biti najbolji domaćini tjedna i osvojiti glavnu nagradu, poklon-bon Prima namještaja od 5000 kuna, no ovaj tjedan u Varaždinu i okolici vidjet ćemo kako se borba za nagradu može podići na sasvim novu razinu.
Prva kuhaVlatka, koja kaže da nema tremu, ali zato ima jednu tajnu koju se svim silama trudi sakriti od ostalih kandidata. Bez obzira na to, veselimo se večerašnjem druženju i ukusnim delicijama, što možete pratiti u 21.15sati na RTL-u u novoj epizodi kulinarskog showa Večera za 5 na selu".
VLATKA FURJAN (38), VINICA
Vlatka Furjan dolazi iz mjesta Vinica, pokraj Varaždina i po zanimanju je konobarica. Za sebe kaže da je komunikativna i društvena osoba, a u show Večera za 5 na selu" prijavila ju je kći jer odlično kuha te želi upoznati nove ljude i dobro se zabaviti u emisiji. Smatra kako nema mana u kuhanju jer sve priprema s velikom dozom ljubavi. Njezino su najdraže jelo štrukli i sarma, preferira domaću i tradicionalnu kuhinju, a ne voli jesti morske plodove. U slobodno vrijeme radi u svom vinogradu, vrtu, obavlja kućanske poslove, druži se s obitelji i, naravno, kuha! Protukandidate će pokušati osvojiti svojim domaćim delicijama, ali i glazbenim iznenađenjem na kraju večere.
MARIJA BENJAK (59), PUŠĆINE
Marija Benjak je umirovljenica koja dolazi iz mjesta Pušćine, pokraj Nedelišća. Iako je u mirovini, za sebe kaže da je vrlo aktivna i cilja na pobjedu u showu Večera za 5 na selu". Marija je domaćica koja obožava kuhati za svoju obitelj pa se zato i prijavila u RTL-ov kulinarski show. Smatra se vedrom i uvijek nasmijanom osobom koja voli provoditi vrijeme sa svojim unucima, ali i igrati pikado s prijateljima. Uzgaja razno voće i povrće u svom vrtu te ima kokoši. Voli tradicionalnu kuhinju pa će se gostima i gledateljima predstaviti tradicionalnim jelima svogakraja, poput međimurske gibanice i zlevanke. Iako najviše voli peći kolače, smatra da nijedan obrok ne može proći bez mesa te joj je kombinacija mesa i krumpira najdraže jelo. A svoju će večeru začiniti gostovanjem popularnog međimurskog pjevača.
ANDREJA HALAMEK (31), MARUŠEVEC (IVANEC)
Andreja Halamek po zanimanju je ekonomistica i živi u Maruševcu, pokraj Ivanca. U show Večera za 5 na selu" prijavila se zato što obožava kuhati, a najčešće priprema razna variva, dok su joj omiljeno jelo krvavice i zelje. Najveća mana u kuhanju joj je ta što često pretjera sa začinima, ali nada se kako njezini ovotjedni gosti vole jače začinjena jela. Iako priznaje da ima kratak fitilj" teje dosta otvorenapa joj neće biti problem reći što misli za stolom, Andreja je vrlo vedra i društvena osoba. Kad nije na poslu, voli provoditi vrijeme u svojoj kleti, gdje se brine o vinogradu i plasteniku s povrćem. A kada stigne, voli igrati PlayStation sa suprugom te ga često pobijedi, a nada se da će s jednakom lakoćom pobijediti i ostale protukandidate.
DARIO OREŠKI (18), BEDNJA
Dario Oreški dolazi iz Bednje, a po zanimanju je kuhar. Iako je najmlađi natjecatelj ovog tjedna, Dario ima iskustva u kuhinji jer mu je to strukapa se u RTL-ov kulinarski show prijavio kako bi pokazao svoje znanje i umijeće u kuhanju te stekao neka nova iskustva i poznanstva. Za sebe kaže da je vrlo znatiželjan, veseo, uporan i snalažljiv. Obožava pripremati deserte, a najdraže mu je jelo zapečena pileća jetrica. Voli pripremati domaća i tradicionalna jela te priznaje da mu u kuhinji sve ide od ruke, osim pranja suđa. Slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljima na kavi ili u svom vrtu, gdje uzgaja povrće. Osim toga, rekreativno se bavi fotografijom i snimanjem videa.
IVANKA JOB (63), VINICA
Ivanka Job je umirovljena kuharica iz Vinice, koja se trenutno bavi održavanjem vlastitog vinograda i vrta te rado provodi svaki slobodan trenutak sa svojim unucima. U show Večera za 5 na selu" prijavila se sa svojom kćeri Vlatkom Furjan jer smatraju kako je to najbolji način da provjere koja od njih bolje kuha. Ivanka preferira tradicionalna jela, a najčešće priprema mesna jela i štrukle, no priznaje da voli jesti mediteransku hranu. Kao manu u kuhanju ističe to što se gotovo uvijek opeče, a za dobro jelo kaže da je najvažnija dobra priprema. Smatra se vrlo društvenom i poštenom osobom te se ne obazire na tuđe kritike.