Večera za 5

Upoznajte prve kandidate jedanaeste sezone showa 'Večera za 5 na selu'!

Dobro došli u Večeru za 5 na selu!" Ovaj smo tjedan u Zagrebu i okolici i tražimo najbolju kuharicu ili kuhara i domaćicu ili domaćina - i to u jednoj osobi!

RTL TV
24.01.2020 10:47

Zahtjevni gosti ocjenjuju od jedan do deset, a tko skupi najviše bodova, bit će ponosan vlasnik ili vlasnica glavne nagrade od 5000 kuna koju daruje Prima namještaj, a ni ostali sudionici neće ostati praznih ruku jer će biti nagrađeni bonom od 1000 kuna. A tko će u prvom tjednu jedanaeste sezone predstaviti svoj kraj i kulinarsko umijeće - pročitajte u nastavku!

Večera za 5 na selu


Katica Miklec (56), Markovo Polje

Katica Miklec dolazi iz Markova Polja, gdje je odrasla, a u obiteljskoj kući živi i danas sa svojim suprugom. Radi kao teta u vrtiću, a slobodno vrijeme obožava provoditi u prirodi. Voli duge šetnje prirodom, vožnje biciklom i obrađivati svoj vrt. Osim toga, piše pjesme o ljubavi, prirodi i životu te voli crtati, ali i kuhati. Preferira domaća jela te je vrlo stručna u pečenju kolača i izradi slastica jer imaju obiteljsku slastičarnicu. Ova romantična duša za sebe kaže da je vrlo vesela, druželjubiva i iskrena osoba. U show 'Večera za 5 na selu' prijavila se kako bi prezentirala hranu svog prigorskog kraja, upoznala nove ljude, stekla nova prijateljstva i zanimljivo iskustvo.

Večera za 5 na selu sezona 11


Vlatko Materny (39), Vurnovec

Vlatko Materny dolazi iz Vurnovca, pokraj Sesveta, a u show 'Večera za 5 na selu'prijavio se zbog ljubavi prema hrani – voli pripremati jela, ali i uživati u dobroj hrani. Smatra se gostoljubivim, susretljivim i druželjubivim domaćinom, a iako živi na kontinentu, preferira mediteransku kuhinju. Kuhati je naučio još kao dijete jer je volio eksperimentirati u kuhinji, a dio je naučio dok je radio kao konobar u ugostiteljskom objektu. Vlatko za sebe kaže da radoholičar - 25 godina se bavi ugostiteljstvom, a kada nije na poslu, onda uvijek nađe nešto za raditi oko kuće. U slobodno vrijeme se bavi uređenjem okućnice i planinarenjem. Ponosan je suprug i otac četverogodišnje Dore te jednogodišnjeg Petra.

Večera za 5 na selu


Antonija Cavrić (22), Kurilovec

Najmlađa ovotjedna kandidatkinja u kulinarskom showu Večera za 5 na selu" Antonija Cavrić ima 22 godine, dolazi iz mjesta Kurilovec i ne voli kad mlade mame kažu kako ne vole kuhati i kako im - i voda zagori! Simpatična konobarica rodom je iz Turopolja, na prvome joj je mjestu obitelj i ta majka dvojice sinova kaže da je blažena među dečkima. Iskreno kaže da se u potpunost pronašla u majčinstvu i smatra se spretnom domaćicom. Voli tradiciju i običaje, kuhati i družiti se pa se veseli što će u emisijiupoznati nove ljude i kušati nova jela. Najčešće kuha domaću kuhinju, preferira turopoljsku, priznaje da ponekad nema mjeru sa začinima, no njezini ukućani jako hvale sve što pripremi.

Večera za 5 na selu sezona 11


Iva Valić (57), Gornja Pušća

Umirovljenica Iva Valić već osam godina živi u naselju Gornja Pušća u blizini Zaprešića, a prije toga živjela je u Vinkovcima, odakle joj najviše nedostaju njezine unučice. Ta 57-godišnja domaćica slavonskih korijena jako voli životinje i u svom kućanstvu ima patke, kokoši i pure. Za sebe kaže da je jako dobra, strpljiva, osjetljiva na nepravdu te priznaje i da je ponekad tvrdoglava, ali da takva nikad nije prema gostima koji joj dolaze prvi put u kuću. Od kandidata očekuje da se vesele hrani koju će im pripremiti, a ona će se, kaže, maksimalno potruditi da zadovolji njihova nepca i nada se steći nove prijatelje. Od hobija najviše voli vrtlarstvo, kaže da je cvijeće njezina velika ljubav i stalno nešto istražuje, presađuje i donosi nove pelcere. Preferira kontinentalnu kuhinju i smatra da je njezin jelovnik pobjednički jer će pripremati tradicionalnu slavonsku hranu.

Večera za 5 na selu


Sanja Sporiš (33), Zagreb

Zagrebačko Vrapče nikako ne možemo nazvati selom, ali domaćica Sanja Sporiš seloće dočarati svojom večerom. Voditeljica dućana dolazi iz Velike Mlake, a udala se u Vrapče. Otkriva kako ljudi za nju često misle da je zločesta, no čim je upoznaju, uvide koliko je osjećajna, druželjubiva i vesela, što će i pokazati na svojoj večeri. Ipak, priznaje da je temperamentna, pogotovo kad joj ne ide sve po planu, ali trudi se to promijeniti i ostati smirena. Slobodno vrijeme najradije provodi sa svojom djevojčicom i suprugom i te trenutke smatra najvrednijima, no obožava i make up i kuhanje te općenito isprobavanje novih stvari jer nikad ne možete znati što se iz toga sve može izroditi. Sebe predstavlja kao ženu, majku i gurmanku, koja najviše voli pripremati meso u svim varijantama. Preferira domaću kuhinju, ali ne boji se probati i nešto novo i drukčije, pa će uvijek rado pripremiti i, primjerice, meksičke delicije. Priznaje kako je ponekad brzopleta, a najveća joj je vrlina što uvijek može ni iz čega napraviti nešto ukusno.

Večera za 5 na selu sezona 11

Koja će ukusna jela pripremiti ovi kandidati i koje će ocijene dobiti - pratite u novim epizodama kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u!