Play ponuda
Play ponuda
VEČERA ZA 5 NA SELU

Uz večeru, kandidati dobili i pravu predstavu - domaćica Vlatka i njezina majka Ivanka pretvarale se da se ne poznaju!

U ovotjednoj „Večeri za 5 na selu“ upoznali smo pet novih kandidata iz okolice Varaždina, a prva je kuhala konobarica Vlatka Furjan iz Vinica. Domaćica je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Šareni tanjur, glavnog jela Tradicionalno, zagorsko i fino te deserta Obučena jabuka.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 2.3.2020. u 21:05
Play ponuda

Nakon zanimljive vožnje u kombiju, kad se gospođa Ivanka pred ostalim natjecateljima i dalje pretvarala da ne zna kome idu u goste - došli su kod Vlatke koja ih je dočekala s aperitivom uz zanimljiv ambijent. Vlatka se potom upoznala s gostima, pa i sa svojom majkom! „Večeras još ne bih otkrila da smo majka i kći ako se Vlatka ne izlane jer njoj bi to moglo pobjeći. Ako joj ne pobjegne, sutra ćemo reći kandidatima da je ona moja kći“, rekla je Ivanka koja smatra da bi inače kandidati pomislili da su one u nekom dogovoru. Domaćica je gostima ponudila malinovac, višnjevac, orahovac i rakiju od anisa, nazdravili su i ubrzo ušli u kuću. „Bilo je savršeno“, komentirao je Dario.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Domaćica je iznijela predjelo, objašnjavajući kako se oslanjala na tradiciju s glavnim sastojkom tog kraja - bučinim uljem. „Sviđa mi se sve, sve s tanjura volim i sve ću probati“, komentirala je Andreja hladno predjelo, a Vlatkina je mama dodala: „Predjelo mi je bilo iznenađenje zato što nisam znala da će uz šunku poslužiti ove sireve s bučinim uljem, kao i kruh koji me apsolutno iznenadio.“ I Dariju i Mariji sve se svidjelo zato što je tako na selu i tako treba biti.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon ukusnog predjela i uz opušteno atmosferu stigli smo i do sarme! „Kad je stiglo glavno jelo, bio sam iznenađen koliko je bilo količinski“, rekao je Dario, a svi su komentirali kako im se Vlatka kao domaćica jako svidjela. „Nema ona treme, to je njezin teren“, komentirala je ponosno njezina mama, a sarma im je svima bila fina iako je svatko dodao što bi ipak promijenio u Vlatkinoj sarmi. „Moja je nijansu bolja“, zaključila je Andreja.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Domaćica je potom iznijela desert, štrudlu s jabukama, a uz to je poslužila šampanjac. „Malo se previše osjeti cimet, ali sve u svemu - super“, rekao je Dario, a Ivanka dodala: „Gledala sam je kao i svakog drugog kandidata i sve je danas, od stola do hrane, napravila super.“ Andreja je bila potpuno iskrena: „Očekujem da će prema kraju tjedna biti svega jer svi su tu došli pobijediti, nismo mi tu došli sklapati prijateljstva.“ Poslije večere svi su zapjevali i zaplesali uz tamburaški sastav Krijesnice. „Čim sam upoznala ove divne ljude, pomislila sam da će ovaj tjedan biti fantastičan“, rekla je Marija, a Ivanka zaključila: „Samo Vlatka može napraviti takvu atmosferu.“

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon odlične zabave prvi je svoju ocjenu dao Dario, koji se odlučio za devetku jer ga desert nije oduševio, a sve mu je ostalo bilo super. Marija je također dala ocjenu devet jer joj je malo bilo preslano i obilno, Andreja je isto dala devetku uz objašnjenje da joj je sve bilo odlično, no ostavlja prostora ako je netko više oduševi, a Ivanka je svojoj kćeri, naravno, dala desetku zbog atmosfere, hrane i svega.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

U sljedećoj epizodi „Večere za 5 na selu“, u 20 sati na RTL-u, pogledajte kako će reagirati ostali kandidati kad doznaju da su im Vlatka i Ivanka tajile da su majke i kći te kakve će specijalitete pripremiti umirovljenica Marija.

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
RAZOČARANI ZADATKOM

Drugi parovi zgroženi izazovom, Karmela i Tomislav brzo grizli i pobijedili: 'Varalice izborile imunitet'

Play ponuda

Više s weba