Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vatrene akrobacije i seitan obilježili Karlinu večeru, a pobjedu odnijeli Panta i Zdenka

Iako je Karla ugodno iznenadila goste svojim veganskim delicijama, nije uspjela sakupiti najviše bodova te je ovotjedna pobjeda pripala istarskom celebrityju Panti i osebujnoj Zdenki, koji su podijelili prvo mjesto.

Image
Foto: RTL
Press/ 31.5.2019. u 21:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slobodna umjetnica iz Pazina Karla Bedžeti, kao najmlađa natjecateljica ovog ciklusa, bila je šećer na kraju istarskog tjedna 'Večere za 5 na selu'. Za ovu Pazinjanku, veganstvo nije samo način prehrane već i način života te se brine o svom tijelu i prirodi i vodi jedan vrlo aktivan život. Bavi se jogom, motokrosom, volontira, uzgaja vlastito voće i povrće te brine o životinjama na svom posjedu.

Image
Foto:
Image

Karlin jelovnik na neki način odražava njezin aktivan život pa se na njemu našlo puno povrća, ali i gostima nepoznate namirnice, poput seitana ili tofua. Iako je Panta izjavio kako se neće najesti, a Kiki je rekao da je spreman pojesti i travu koliko je gladan, Karla je ipak uspjela razbiti predrasude o veganskoj prehrani.

Za predjelo je servirala jelo zvano Rijavićanski krekeri i vilin vrućak, što su zapravo bili krekeri od sjemenki, koje je sama napravila, s namazom od slanutka i juhom od tikvice iz njezinog vrta.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Predjelo je bilo dobro, dalo se kombinirati, a Panta je isto kombinirao krekere i juhu. Bilo je stvarno dobro“, kazao je Kristijan, kojeg je ugodno iznenadilo Karlino predjelo, baš kao i Pantu, no Zdenka se nije dala.

„Kad si lačan, nećeš puno gledati ča je. Na oku je bilo lipo, ali ne…“, razočarano je prokomentirala Žminjanka.

Zatim je došao red na glavno jelo – Susedi na kupu i rapsodija z njive, što je zapravo bio umak od sejtana, leće, mrkve i rajčice poslužen s palentom i začinskim biljem iz vrta.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Glavno jelo je, po meni, bilo lagano, bil bin lačna da tako jin. Hrana sva lagana, dijetalna, kao da si bolan čovik“, nastavila je Zdenka za koju Karlina večera uopće nije bila po guštu jer nije naviknula na takvu prehranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za desert je bila poslužena sirova torta imena Lipa mala, koja je oduševila čak i najzagriženije mesojede, ali ne i Zdenku.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Kad prijdeš va goste, moraš pojist ča je“, kazala je Žmijanka, dok je ostatak nahvalio lagani i zdravi desert, a Panta je čak tražio i recept!

„Ja sam se najeo, nisam baš puno pojeo sultana (seitana), ali sve je bilo dobro. A desert nije bio za 10 nego za 20!“, oduševljeno je rekao Panta te priznao kako će od sada, bar jednom tjedno, u svoju prehranu uvrstiti jela slična Karlinim.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Na kraju večeri Karla je goste iznenadila nastupom svog prijatelja koji je izvodio akrobacije vatrom, a u tome su se okušali i Zdenka i Panta. Kasnije je došao red na ocjenjivanje pa je oduševljeni Panta Karli dao ocjenu 8, a Kiki i Jasna su je počastili čistom desetkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
upoznajte nove kandidate!

Pulski tjedan je pred nama! 'Večera za 5 na selu' stiže u Istru, očekuju nas predana volonterka, osebujni umjetnik....

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Priredila je super večeru, izuzetno ukusnu. Novi okusi, novo sve, uživali smo!“, zadovoljno je izjavila Jasna koja je najviše nahvalila Karlin desert, s čim se složio i Kiki. Zdenka joj je dala ocjenu 5 jer – „To moj đir hrane nije.“

S ukupna 33 boda, Karla je zauzela treće mjesto, na četvrtom se našao Kiki, Jasna na petom, a Zdenka i Panta s ukupnih 38 bodova su dijelili prvo mjesto pa su oboje proglašeni pobjednicima gastro tjedna u Istri.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Život je samo jedan! Prijavite se na 'Večeru za 5 na selu!'“, ushićeno je zaključila Zdenka, a Panta se zahvalio svim prijateljima i poznanicima koji su ga podržavali i pratili.

Sljedeći tjedan ekipa 'Večere za 5 na selu' seli se u Moslavinu, gdje će se predstaviti petero novih kandidata, a što će kuhati – ne propustite pogledati od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te petak u 20 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BAŠ JE NAPETO!

ODLUKA JE DONESENA! Silvana je napustila farmu: 'Ako misli biti s njom neka promijeni profesiju iz šofera u psihijatra'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba