Večera za 5 na selu

Večera iz snova: Imamo Marinkove sjajne recepte!

Marinko je za svoje recepte dobio same desetke!

RTL.hr
11.11.2021 13:00

PREDJELO ("Krema s planina") - juha od gljiva

Marinko Vukobratović

1 luk

500 g šampinjona

4 žlice vrhnja

1 i pol litra vode

2 žlice masti ili ulja

2 žlice brašna

1 povrtni temeljac

sol, papar

Luk očistiti, narezati i pržiti na masti ili ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodati očišćene i na listiće narezane šampinjone. Pirjati ih oko 15 minuta dok ne puste vodu. Dodati brašno i vegetu i dobro premješati te zaliti s vodom. Kuhati oko 20min na laganoj vatri. Na kraju dodati vrhnje te sol i papar po želji. Pustiti da juha provrije i maknuti sa vatre.

Juhu prije posluživanja posuti krutonima.

GLAVNO JELO ("Juneće plavo") - Juneća koljenica s palentom

Marinko Vukobratović

5 komada juneće koljenice

200 g palente

sol

papar

100 g gorgonzole

Odreske juneće koljenice posoliti i popapriti te kratko zapeći na ulju. Potom ih prebaciti u pleh i staviti u pećnicu. Peći na 180 stupnjeva 2 sata. Palentu skuhati i pred kraj dodati gorgonzolu te dobro izmiješati.

DESERT ("Eci, peci, pec") - zapečene palačinke s basom

Marinko Vukobratović

8 velikih žlica brašna (koliko stane na žlicu)

2 jaja

1 vanilin šećer

1 mala žličica ulja

prstohvat soli

2 dcl mlijeka (cca)

0,5 l vode ili mineralne vode (cca)

SMJESA ZA PUNJENJE

0,5 kg base

1 jaje

1 vanilin šećer

3-4 velikih žlica šećera

naribana limunova korica

PRELJEV

1 kiselo vrhnje

1 jaje

1 vanilin šećer

Napraviti smjesu za palačinke od brašna, jaja, vanilin šećera, soli, ulja i mlijeka.

Dobro izmješati mikserom te dodavati vodu dok se ne dobije tekuća smijesa. (Ne previše rijetka!)

Od dobivene smjese ispeći palačinke.

SMJESA ZA PUNJENJE

Sa sirom pomješati jaje, vanilin šećer, običan šećer i naribanu koricu limuna.

Mješati dok se ne dobije glatka smjesa

PRELJEV

Izmješati kiselo vrhnje, vanilin šećer i jaje.

Ispečene palačinke napuniti sjesom od sira i zarolati.

Zarolane palačinke poslagati u dobro nauljenju vatrostalnu posudu za pečenje.

Posložene palačinke preliti preljevom od kiselog vrhnja.

Peći u pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta (dok ne dobije zlatno smeđu boju)

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.