Večera za 5

Večera kod kuharice Kristine: Gosti tražili repete, a na kraju škrtarili na desetkama

Profesionalna kuharica Kristina druga je domaćica u ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu', a ostale je natjecatelje ugostila baš u Visu.

RTL.hr
30.03.2021 21:05

Pred njom nije bio nimalo lak zadatak jer je trebala nadmašiti jučerašnju domaćicu Jasnu koja je zaradila visokih 38 bodova pa je simpatična Kristina pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Samo moru virujen , glavnog jela Suha krpa na dnu mora te deserta Ćelavi se vuku za kosu . Nazivi su odlični, jako zagonetni", komentirale su kandidatkinje, a jedinom džentlmenu među njima nije se svidjelo što ne može ni otprilike pogoditi o čemu je riječ.

Kristina Žižić

Kristina je imala najslađeg pomagača, sina Luku, koji je s mamom čistio ribu. Priprema večere išla je po planu, nije bilo nikakvih nezgoda, kao što je bilo i očekivano od profesionalne kuharice. Bit će to dobro!" komentirala je ekipa na putu do domaćice. Kristina ih je dočekala odlično raspoložena, a potom su se zasladili viškim cvitima i nazdravili domaćom rakijom - rogačicom, orahovicom i višnjom. Kad sam vidjela viške cvite i rogačicu, bila sam zadovoljna zato što se potrudila na napravi naš viški tradicionalni kolač", rekla je Jasna.

Kristina Žižić

Gosti su ubrzo sjeli na terasu i počeli s predjelom - paštetom od tune, carpacciom od kozica i pogačom s maslinovim uljem, češnjakom i ružmarinom. Predjelo mi je jako lijepo izgledalo, baš kao u restoranu", rekla je Jasna, a i ostali su mislili slično, no nisu mogli opušteno uživati u hrani zato što im je bilo hladno. Ambijent je pokvario kompletan dojam večere", a Ivan dodao: Možda to što je večera bila vani malo umanji ocjenu." Gosti su pojeli predjelo, a svima se najviše svidjela focaccia.

Kristina Žižić

Potom je gazdarica poslužila glavno jelo - mola te gostima objasnila zašto je jelo nazvala Suha krpa na dnu mora. U pitanju je suhi mol, koji se nalazi na dubinama", objasnila je domaćica. Glavno jelo je izgledalo jako jednostavno, čak smo pomislile da se radi o gregadi", komentirale su Darka i Katarina, Ivan je pomislio isto, a Jasni nije bilo izgledom primamljivo. No kad su počeli jesti, promijenili su mišljenje. Ovo je jako ukusno", rekla je Darka, koja je tražila još, baš kao i Ivan.

Kristina Žižić

Red je došao na desert - cheesecake u čaši . Izgled deserta mi je bio super, volim serviranje u čaši i boje su mi bile lijepe", rekla je Jasna, no Darka je imala male primjedbe: Samo malo više mašte da je upotrijebila, cheesecake mi nije interesantan." Ivanu je bio ukusan, ali industrijski jer smatra da se u svakoj kući i slastičarnici može spremiti. Nije tradicionalan recept, a pristalica sam te kuhinje, dobrih kolača i recepata maših mama i baka", komentirao je Ivan.

Kristina Žižić

Poslije deserta Kristina je svojim gostima priredila uistinu posebno iznenađenje - došli su Kristinini prijatelji odjeveni kao britanska kraljevska obitelj , a domaćica Kristina inače sudjeluje u maškarama kao počasni vojnik. Iznenađenje se jako svidjelo gostima. Super reklama, predstavila je Vis i viške maškare", rekla je Darka, a Ivan zaključio: Kvalitetno iznenađenje!"

Kristina Žižić

Uslijedio je najvažniji dio večere - ocjenjivanje! Darka se odlučila za desetku zato što joj je sve bilo savršeno, Ivan je dao ocjenu devet zato što mu je ipak bilo previše jednostavno, Jasna se također odlučila za devetku zato što desert nije bio tradicionalan, baš kao i njezina kći Katarina - domaćici je dala ocjenu devet jer joj se nije svidio desert.

Kristina Žižić

Večerašnja domaćica nije uspjela prijeći u vodstvo, a kako će biti sutra kad bude kuhala Katarina te hoće li uspjeti nadmašiti majku Jasnu - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!