Večera za 5 na selu

'Večera za 5 na selu': Jela koja do 13. sezone nikad nisu bila poslužena u emisiji

Od emuovih jaja do oskoruša

RTL.hr
25.08.2021 12:00

Tijekom 13 sezona 'Večere za 5 na selu' pripremljeni su uistinu raznoliki specijaliteti, brojna ukusna domaća i svima poznata jela, delicije kojima su svoje 'tajne sastojke' dodavali natjecatelji, no u prošloj sezoni neki su se kandidati iznimno potrudili te su poslužili nešto što nikad dosad nije viđeno u toj popularnoj kulinarskoj emisiji...

Tako je Jasminka Nemec iz mjesta Bakovčica pokraj Koprivnice za predjelo iznijela zapečene palačinke punjene omletom od emuova jaja , koje sama uzgaja, što je kod gostiju izazvalo prilično čuđenje.

Večera za 5 na selu Jasminka Nemec

Jaje je imalo okus kao obično jaje", rekao je Dražen Zimet, a Bernardica Gašparić bila je jako skeptična oko ponuđenog jela: Nisu mi sjele te palačinke s Emanuelovim jajem."

Jasminka Nemec

U riječkom tjedu domaćin Leo Pavela odlučio je da će njegova glavna namirnica biti ovčetina ! Za predjelo je poslužio paštetu od ovčetine i skuše, a za glavno jelo ovčetinu s krumpirom i keljem. Pašteta je bila top! Ne bih nikad kombinirao ovčetinu i skušu, baš me ugodno iznenadio", rekao je Enis Softić, a i za glavno jelo dobio je same komplimente. Ovca je bila baš dobra", zaključila je natjecateljica Erika Šandrul .

Leo Pavela

A glavnu pomutnju uoči Erikine večere napravila je jedna vrlo neobična i gostima nepoznata namirnica - oskoruša . Na prvu mi je kruh izgledao zagoreno, ali bilo je jako ukusno", komentirao je Leo nakon predjela za koje je domaćica poslužila tamni kruh od rogača i oskoruša.

Erika Šandrul

Sven Perec , koji je branio boje Bjelovara i okolice, bavi se uzgojem batata tako da je svojim gostima poslužio kruh od ljubičastog batata , za desert kremšnite od ljubičastog batata s domaćim korama koje su mamile poglede zbog svoje neobične boje. Jako zanimljivo i ukusno!" komentirali su gosti.

Sven Perec

Domaćin Marko Divjak iz Samobora za desert je pripremio heljdine štrukle sa sirom te otkrio: Majka mi je preporučila da to napravim s obzirom na to da to svi volimo kod kuće. Kako je heljda kao žitarica bila i u glavnom jelu, a i okus deserta je odličan, odlučio sam koristiti heljdu i u desertu."

Marko Divjak

Iz samoborskog tjedna svakako treba spomenuti i Vanju Uzelac , kojoj je glavna namirnica bila - pivo ! Jako je lijepo osmislila tematsku večeru od aperitiva do deserta s pivom. I svidjelo mi se jer i inače volim pivo", komentirala je gošća Dubravka Rešetar.

Vanja Uzelac

Pjevač Duje Stanišić iz Petrčana za svoju je večeru pripremio vegetarijanski jelovnik, a njegove je goste oduševio neuobičajeni čips!Iznenadio mečips od koromača, ne bih ga možda kombinirala s tartufom jer mi je intenzivan... Naranča, koromač i tartuf... ja možda ne bih išla na tu kombinaciju, ali mi je drago što Duje je zato što je baš bilo bomba!" rekla je Ivana Čirjak.

Duje Stanišić

Na meniju Maje Kozine nalazi se samo zdrava hrana tako da je gostima poslužila i zdravi burek ! Kad kažemo 'burek', svi odmah pomisle na meso, puno masnoće i onu težinu u želucu, a u svijetu fitnessa postoji i zdrava varijanta bureka!" Maja je umjesto kora koristila cornflakes, a Vidmarijo Rašić je zaključio: Tako fino, a nije bilo masno, a još su ti i ruke čiste nakon ovog bureka!"

Maja Kozina

Kakva će kulinarska iznenađenja pripremiti kandidati 14. sezone'Večere za 5 na selu' te hoće li briljirati kao njihovi prethodnici - ne propustite pratiti uskoro na RTL-u!